Las Vegasissa alkoi keskiviikkona USBC Super Senior Classic kisa, jossa on mukana suomalaisista veljekset Teemu ja Timo Raatikainen. Keskiviikkona olivat viralliset harjoitukset ja eilen oli ensimmäinen kisapäivä.

Kilpailu pelataan Sam’s Town keilahallissa Las Vegasissa ja kilpailu kestää sunnuntaihin asti. Torstaina oli siis ensimmäinen kisapäivä, jossa A-ryhmä ja B-ryhmä keilasivat kaksi kuuden sarjan blokkia.

Raatikaisen veljekset keilasivat molemmat A-ryhmässä eilen klo 9 paikallista aikaa (klo 19 Suomen aikaa). Teemu sai ensimmäiseen kuuden sarjan blokkiinsa tuloksen 1331 ja Timo sai tuloksen 1219. Teemun sijoitus on tällä hetkellä 30:s, kun 52 pelaajaa pääsevät jatkamaan lauantain jatkokierrokselle. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen kärkipaikkaa pitää Pete McCordic yhteistuloksella 1522. Kisa on suhteellisen tasaista, kun McCordicin takana on hänen isoveljensä Paul McCordic tuloksella 1469. Kolmantena perässä tulee Glenn Smith tuloksella 1426.

– Mulla alkoi hieman huonosti ensimmäinen sarja, kun oikealla radalla kaikki oli kaatoja ja vasemmalla radalla kolme reikää. Toinen sarja kulki jo mukavasti, siihen toiseenkin tuli yksi tyhjä. Kolmas sarja oli ok yhdellä tyhjällä. Neljäs oli taistelua, mutta siitä selvittiin. Viidennessä siirryin työntämään palloa ja se auttoi heti. Kuudeskin oli myös ok, mutta oikea rata oli hankala, mutta kunnialla siitäkin selvittiin, kertoi Teemu pelin kulkua kisojen jälkeen.

– Itse olen flunssassa, niin osittain peli oli hankalaa, kommentoi Timo lyhyesti.

– Halli on vanha ja rataerot isoja, mutta huomenna taas jatketaan, kommentoi Teemu.

Raatikaiset aloittavat tänään seuraavan kisan kahdeltatoista yöllä Suomen aikaa, missä pelataan viimeinen kuuden sarjan blokki. Yhteensä 12 sarjan jälkeen tiedossa ovat 52 parasta pelaajaa, ketkä etenevät blokkien jälkeen jatkopeleihin. Kisoja voi seurata BowlTV:n maksullisella kanavalla.

Teksti: Bertta Hartikka

PBA:n kilpailusivut