Kun World Series of Bowling jatkui Scorpion-kisalla, oli karsinnan puolivälin jälkeen kärkipää täynnä tuttuja nimiä. Scorpion-hoito on 42 jalkaa pitkä ja joukko aloitti pelaamisen jopa yllättävän keskeltä, heti keilattiin nelosmerkistä. Ja sehän tiesi sitä, että parissa viimeisessä sarjassa palloa nakattiin jo rännin päältä ja lopulta pitkälle. Se taas tarkoitti reikien suurta määrää ja sitä myötä rauhallisempaa tulostasoa.

Kärkipäässä kyllä tulosta tehtiin, mutta kymmenen sarjan jälkeen johtotulos on ”vain” 2274. Sen teki tuttu mies, EJ Tackett. Aivan perässä seuraavat Anthony Simonsen, 2265, Stuart Williams, 2258, Jesper Svensson, 2257 sekä ilahduttavasti Santtu Tahvanainen, 2252.

Tahvanaisen kilpailu alkoi rauhallisesti, 204 ja 199. Syynä oli totutteleminen uusiin kenkiin. Kolmannessa sarjassa jalat löysivät oikean tavan ja suunnan, kuten myös pallo. 12 kertaa Santtu laittoi pallon pesään ja 12 kertaa kaikki keilat kaatuivat keilapöydällä. Tuloksena oli kilpailun ensimmäinen ja osion ainoa täydellinen 300-sarja. Tuolla sarjalla Tahvanainen nousi kärkipäähän ja on siitä lähtien siellä pysynyt. Ensimmäinen blokki antoi 1155 (keskiarvo 230,1) ja sijoitus oli kolmas. Toinen viiden sarjan peli sujui hieman vaisummin, viimeinen sarja jäi lukemaan 190, mutta tuli siitä kuitenkin 1097 (219,4) ja se piisasi siis viidentee tilaan ja hyviin asemiin lähdettäessä toiseen karsintapäivään.
– Tosiaan kenkä hajos eilen vikassa sarjassa, nii ei ollu helppoa vaihtaa uusii kenkii, joka iha erilainen malliltaakin, et siihe meni n. 15 ruutua, et alko luottamaa niihi ja sit se kulkiki enemmä tai vähemmä, ku alko saamaa linjanki kohilleen, kertoili Santtu uusiin kenkiin totuttelua värikkääseen tapaansa.

Tomas Käyhkö ei pysynyt kaverinsa tahdissa, vaikka samalla rataparilla keilattiinkin. Hänen alkunsa oli vielä Santtuakin vaisumpi, 201 ja 163. Kolmannessa myös Tomas laittoi kaikki lyönnit taskuun, mutta kaatojen väliin jäi nurkkakeila neljä kertaa pystyyn, kerran seiska ja kolme kertaa kymppi. Sarja 227 nosti hänet vasta lähelle parivauhtia. Loppua kohti tahti parani, 259 ja 233. Yhteensä aamupeliin tuli 1084 (216,8) ja sijaksi 24. Iltapuolella pöytäkirjaan merkittiin kaksi kunnon sarjaa, 279 ja 235. Mutta kun ne kolme muuta olivat 169, 165 ja 156, ei pisteitä paljon kasaantunut, vain 974 (194,8) ja sillä hän putosi kärkitaistosta sijalle 37.

Osku Palermaan ja Joonas Jähin keilailu meni heti marinoiksi. Oskun sarja 159 vei jo käytännössä menestystoiveet ja varmasti vaikutti motivaatioon. Ensimmäiseen blokkiin hän sai 242 loppukirin myötä 978 (195,6) ja oli taulukon loppupäässä. Joonaksen peli oli vielä vaisumpaa, vaikka alku olikin kohtuullinen. Ensin kolme isoa reikää, sitten neljän kaadon jono ja sitä myötä 210. Jatkossa kaatojonot loppuivat, mutta reiät jäivät. Blokiksi tuli 905 (181,0), kun viimeinen sarja antoi 220. Toiseen karsintapeliin ankeus jatkui. Palermaan viiden sarjan lukema oli 1007 (201,1), vaikka alle parin jäi vain yksi sarja, 167. Yhteistulos 1985 löytyy tulosluettelon riviltä 78. Jähi pääsi kahdesti päälle parin ja sillähän ei tullut kuin 967 (193,4). Kymmenen sarjan tulos 1872 riittää vain sijalle 105.

Karsinnan toiset kaksi viiden sarjan blokkia keilataan keskiviikkona klo 19 Suomen aikaa ja torstaina aamukahdelta. 20 sarjan jälkeen viisi miestä kärjestä pääsee porraspeliin ensi viikolle.