Suomi ei valitettavasti yltänyt mitaleille MM-joukkuepelien 16 parhaan jatkopeleistä. Suomen miesten joukkueella oli vielä viimeisessä ottelussa mahdollisuus nousta pelaamaan välieräpaikasta, mutta viimeisen ottelun häviö Hollannille kaatoivat mitalitoiveet. Huomenna on kuitenkin päivä uusi ja keskiviikkona keilataankin kahden suomalaisjoukkueen voimin sekajoukkuekilpailussa.

Sekajoukkuekilpailussa Suomen joukkueet ja peliajat huomisessa karsinnassa ovat:

Klo 3.00 Suomen aikaan radoilla: Mila Nevalainen, Stella Lökfors, Rami Mukkula ja Karo Hilokoski
Heidän radat: 13, 15, 24, 27,12, 16, 21, 7, 8 ja 14

Klo 7.00: Peppi Konsteri, Tiiamari Laukkanen, Luukas Väänänen ja Markus Lahti
Heidän radat: 23, 25, 13, 16, 24, 7, 14, 19, 20 ja 26

Myös sekajoukkuekilpailussa formaatti on sama ja huomenna keilataan kaikki osiot välierään saakka. Eli ensin 10 sarjaa bakerina karsintaa, kahden karsintaerän jälkeen 16 parasta joukkuetta pelaavat kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa Round Robinit. Lohkojen kaksi parasta pelaavat välierät, joiden voittajat pelaavat torstaina kultamitalista finaalissa.

Miesten joukkue karsiutui mitalipeleistä viime hetkellä

Joukkuepelistä ei valitettavasti mitalia Suomelle tullut. Miesten loppuottelussa pelaavat torstaina Tshekki ja USA. Tshekki kaatoi välierissä Japanin 2-1-voitoin. USA puolestaan voitti Korean 2-1.

Kaikki miesten joukkuekilpailun tulokset täältä

Miesten Round Robinissa Rami Mukkula, Karo Hilokoski, Luukas Väänänen ja Markus Lahti aloittivat päivän vahvasti. Suomen nelikko keilasi kolmessa ensimmäisessä sarjassa yhteensä 706 pistettä ja voitti kolmesta pelistään kaksi. Tämän jälkeen Suomi hävisi kaksi seuraavaa peliään, mutta otti elintärkeän voiton Australiasta toiseksi viimeisessä ottelussa. Tässä vaiheessa Suomen tilanne oli se, että viimeisen ottelun voitolla se olisi varmistanut paikan jaetulle lohkon toiselle sijalle, eli uusintaan muiden tasapisteissä olleiden joukkueiden kanssa.

Hollanti kuitenkin voitti Suomen päätösottelussa ja Suomen haaveet mitalista kaatuivat tässä vaiheessa. Uusintaotteluun matkasivat lohkosta Saksa ja USA. Lohkon voittoon nousi Tshekki, joka voitti kuusi seitsemästä ottelustaan.

Australian lisäksi Suomi voitti Round Robinissa Saksan ja Filippiinit. Suomen joukkueen seitsemän sarjan tulos oli 1469, 209,9 KA.

Naisten lohko tänään.

Myös naisissa Suomi ulkona mitalipeleistä

Peppi KonsteriStella Lökfors, Mila Nevalainen ja Tiiamari Laukkanen pelasivat 16 parhaan Round Robinissa lohkossa A, jossa Suomen lisäksi seitsemän muuta joukkuetta olivat Kolumbia, Tshekki, Korea, Peru, Singapore, Taiwan ja USA.

Suomi voitti seitsemästä ottelustaan kolme. Yhdeksän pistettä ei riittänyt lohkosta jatkoon. Pelien päätteeksi lohkosta ykkösenä jatkoon meni Singapore, minkä lisäksi kakkossijasta uusivat yhden sarjan pelillä peräti neljä joukkuetta: USA, Kolumbia, Tshekki ja Korea. Näistä joukkueista Kolumbia eteni välieriin Singaporen kanssa. Toisesta lohkosta välieriin matkasivat Malesia sekä uusinnan kautta Norja.

Lopulta naisten loppuotteluun etenivät välierät voittaneet Singapore ja Malesia.