PBA Players Championshipin puolivälierissä pelitapana oli kisa kahteen. Keilattiin kaksi sarjaa, voitetusta sarjasta sai pisteen. Jos pisteet olivat tasan, keilattiin kahden ruudun uusinta. Ja tuota uusintaa tarvittiin päivän molemmissa otteluissa.

Ensin Kevin McCune osoittautui ylikäymättömäksi esteeksi Tackettin veljeksille. Eilen hän pudotti pikkuveli Zacin ja tänään tappion karvasta kalkkia sai niellä ykkössijoitettu EJ. Ensimmäisessä sarjassa oikeanpuoleinen rata 39 jalan Don Carter-hoitoineen oli molemmille miehille hankala, viiteen ensimmäiseen ruutuun ei tuplia nähty. Kuudenteen ruutuun McCune tälläsi kaadon päälle viiden keilan 4-6 reiän, ”ison kirkon”. Mutta sai siitä tärkeät neljä keilaa pois. Sitten tuli tupla ja kun Tackett ei sitä tuplaa pystynyt tekemään ennen kuin kasi- ja ysiruutuihin, oli tilanne jännä. EJ lähti heittämään kymppiruutua ja varmistamaan sarjavoittoaan, mutta… Hyvästä taskuosumasta rävähti 7-10. Sitten kokeneelle huippumiehelle kävi kaamea moka. Eikö Tackett ollut pisteitä laskenut, vai oliko kyseessä huolimattomuus, joka tapauksessa hän heitti paikkoheittonsa ohi seiskakeilasta ja sai sarjaksi 192. Jos hän olisi ottanut sen yhden keilan pois, olisi hän pakottanut McCunen tekemään kaksi kaatoa viimeiseen ruutuun, nyt riitti vain yksi. Se yksi tuli Kevinin ylimääräinen heitto meni ylipuolelle, mutta vain kuutonen jäi pystyyn. Paikko siitä ja McCune johti ottelua pistein 1-0 sarjan mennessä 193-192.
Toisen sarjan Tackett aloitti triplalla, toki toinen kaato, oikealla radalla, tuli ylipuolelta. Sitten oikealla kotiportti ja tyhjä siitä ja pari ruutua myöhemmin taas oikealla 2-10 ja toinen tyhjä. Mutta kun McCune ei myöskään saanut kaatoja oikealla, johti Tackett seitsemällä pisteellä puolivälissä. Ysiruutuun Kevin jätti 2-4-10 reiän, jonka kuitenkin onnistui paikkaamaan, kun kakkoskeila pomppasi takatyynystä ja kävi pukkaamassa kympin nurin. EJ tuli viimeiseen ruutuun tilanteessa, jossa hänen oli tehtävä kaksi kaatoa huonommalla oikealla radalla, mikäli halusi päästä uusintaan. Mestarismies keräsi itsensä ja kaatoi kahdesti ottaen sarjavoiton 211-208. Pisteet olivat tasan ja voitosta uusittiin.

Tackett laittoi McCunen aloittamaan vasemmalla radalla, jotta hän joutuisi lopettamaan sillä vaikeammalla radalla. No, Kevinille kaato. Tackett jatkoi löytämällään linjalla oikealla radalla ja kaatoi. Hän tuli heittämään vasemmalla, jolla hän oli tehnyt neljä kaatoa viidestä, mutta mutta… Huono heitto aivan nokkaan antoi 3-4-6-7 reiän, josta epätoivoinen paikkoheitto vei vain yhden keilan. Kevinillä oli helppo työ viedä tuurikaadon myötä uusinta pistein 49-24 ja ”planeetan paras keilaaja” lähti lampsimaan. McCune palaa keilaamaan välieriä viikon kuluttua.

Toisessa matsissa Tomas Käyhkö kohtasi selostaja Dave LaMontin sanoin ”maailman vaarallisimman 12. sijoitetun keilaajan” Anthony Simonsenin. Käyhkö aloitti tuplalla, mutta Simonsenin jonolle mittaa tuli neljä ruutua. Puolisarjassa Simo johti 22 pisteellä. Eikä se enää siitä muuttunut. Simo ei enää tuplia tehnyt, mutta ei Tomaskaan ja kun suomalainen tökkäsi ysiruutuun 3-4-6-7 reiän, hän sai vain 190. Simonsen testaili viimeiseen ruutuun tyhjän ja kirjasi sarjaksi 213 ja otti 1-0 johdon.

Toiseen sarjaan nähtiin jänskät pallonvaihdot. Käyhkö oli keilannut ensimmäisessä sarjassa molemmat radat reaktiivipalloilla, mutta nyt hän vaihtoi lyhytöljyisemmälle oikealle radalle uretaanipallon. Simo teki päinvastoin. Hän oli pelannut ensimmäisen sarjan oikealla uretaanilla, mutta vaihtoi kolmannesta ruudusta sinne reaktiivin. Molempien vaihto osoittautui oikeaksi, Tomas aloitti pienen tuurin avituksella viidellä kaadolla ja Simo teki vaikeammalla radalla pari kaatoa. Tomas johti puolivälissä 30 pistettä ja hyvältä näytti. Simonsen kavensi parilla tuplalla ja kun Käyhkö lipsautti yhdeksänteen ruutuun 3-4-6-710 reiän ja otti siitä vain kaksi keilaa pois, kääntyi tilanne päälaelleen. Anthony kuitenkin ratkaisi toisen sarjan omaan ysiruutuunsa tekemällä neljä-pois-reiän, tuplan päälle ja se jäi paikkaamatta. Lopputripla ei auttanut enää ja Tomas hoiteli toisen sarjan 232-211 ja matsin ollessa tasan 1-1 mentiin uusintaan.

Tomas päätti aloittaa uusinnan heittämällä vasemmalla radalla ja neloskeilan paikko siitä tuli. Simonsen kaatoi tanakasti oikealla, mutta vasemmalla jäi kymppi, kuten muutaman kerran aiemminkin sillä radalla. Paikko ja kaato antoivat avaimen Tomaksen käsiin, mutta kaatoa vaadittiin. Ei tullut, pesälyönnistä jäi kymppi ja niin Simonsen eteni ensi viikonlopun jatkorähinöihin pistein 40-38 ja Tomakselle jäi jälleen luu käteen. No, ei ihan luu, sillä palkkiorahaa maksetaan 13000 dollaria.

• Ihan kelpo peli oli taas telkkarissa. Ekassa matsissa oli ongelmia oikeella radalla ja tokaan löysin oikeen radan, mutta vasen katos vähän lopussa. Hyvän heiton sain, kun oli mahdollisuus roll off voittaa, mutta ei tällä kertaa lähteny. Kokemusta rikkaampana taas seuraavaa kisaa kohti, kommentoi Tomas kisaansa.

Toiset puolivälierät keilataan aamuyöllä.