Nimensä mukaisesti tähän kuuluisaan kilpailuun kelpaavat mukaan vain ne keilaajat, jotka ovat voittaneet PBA-turnauksen. Kilpailu keilataan jälleen AMF Riviera Lanes-hallissa Ohion Akronissa. Ratahoitona on 40 jalkaa pitkä lajilegenda Don Johnsonin mukaan nimetty olosuhde.

Tänä vuonna ToC:ssa mukana on ainoastaan yksi suomalainen, Osku Palermaa. Oskun ansiolistalla on viisi PBA-voittoa, joista yksi on major-voitto, vuoden 2012 PBA World Championship.

ToC:n ikimuistettavin suomalaishetki koettiin vuonna 2011, kun Mika Koivuniemi voitti Las Vegasissa. Voittopotti tuolloin oli PBA:n historian rahakkain, 250 000 dollaria. Samalla syntyi myös PBA:n historian suurin voittoero, kun Tom Daugherty kaatui loppuottelussa 299-100.

Tälle vuodelle pelitapa on kovasti muuttunut aiemmista vuosista. Keilaajat heittävät ensin tiistaina ja keskiviikkona kolme kuuden sarjan karsintablokkia. Siitä jatkaa tehtyihin pisteisiin 24 parasta keilaajaa, jotka pelaavat täyden round robinin, siis 24 sarjaa keskiviikkona ja torstaina. Yhteensä 42 sarjan jälkeen peräti 17 keilaajaa pääsee porraspeleihin, joita keilataan neljänä iltana, perjantaista sunnuntaihin. Ensin keilaavat miehet sijoilla 13-17. Sitten ensimmäisen vaiheen voittaja ja sijat 9-12, taas voittaja ja sijat 5-8 ja lopulta yksi nousija ja sijat 1-4. Kaikki porraspelit televisioidaan.

Osku keilasi uretaanipallolla koko kisan, alkaen kakkosmerkin tienoilta ja siitä nousten ylemmäs. Viimeinen sarja kulki jo viitosmerkistä, mutta homma sujui. Ensimmäiseen sarjaan tuli alkutripla, sitten oikean radan kaadot loppuivat. Tulosta tuli 216.
Toinen sarja alkoi 5-7 reiän paikolla, jota seurasi viisi kaatoa. Kympin umpeen muuraaminen antoi sarjaksi 245 ja Palermaa nousi 24 jatkajan joukkoon.
Kolmannen sarjan alkuun tullut neljän kaadon jono auttoi sarjaksi 215, kun jonon jälkeen tuli missi 1-2-8 ryhmästä. Sija tuossa vaiheessa oli 17.
Neljännen sarjan alkuun tuli kymppimissi, sitten kaatoja kertyi jonoon kuusi kappaletta. 2-8-10 kuvasta tuli tyhjä ja sarjaksi 224.
Viidennessä sarjassa Oskun keilaaminen nelosmerkin kautta näytti hieman väkinäiseltä, pelkillä ehjillä ja yhdellä tuplalla tuli 206. Ylimääräisellä heitolla Ode kokeili jo reaktiivipalloa, mutta ei ottanut sitä käyttöön viimeiseen sarjaan.
Ja se viimeinen sarja oli komeaa katseltavaa. Viitosmerkin kautta Palermaa paukutti palloa pesään ja kaatoja tuli. Pari hieman heikompaakin heittoa oli joukossa, mutta kaikki keilat lähtivät seitsemän kertaa. Kahdeksanteen ruutuun pallo tussahti aivan keskelle, pystyyn jäivät keilat 3, 6, 9 ja 10. Varmasti Osku tuon paikkasi ja veteli loppuun kolme kaatoa lisää, 277.

• Ihan kiva peli. Toki huonompia heittoja siellä täällä. Ruutu kerrallaan tehdään töitä nöyrästi. Ja niin jatketaan.
    Viides ratapari oli kovinkin hidas, mutta ei kuitenkaan uskalla ulos heittää kovasti, niin jäi pari käsiin.
    Eilen treenin jälkeen luulin, että uretaanista pois sarja 2 tai 3, mutta tänään se oli vähän erilaista ja onnistuin pitämään peliä yllä.
    Vikaan olin kahden vaiheilla, että vaihdanko vai en. Päätin pysyä uretaanissa ja poissa suuremmista ongelmista, ja tuurin avittamana menikin tosi kivasti se vika sarja.
  • Kroppa on ok, pieni flunssanpoikanen on häirinnyt kotoa asti, eikä halua puhjeta kunnolla, niin ei myöskään poistu, jutusteli Osku onnistuneen kisan jälkeen.

Yhteistuloksella 1382 (keskiarvo 233,3) Palermaa on ensimmäisen blokin jälkeen seitsemäntenä ja ero 24 jatkavan keilaajan rajaan on 63 pistettä.

Kärjessä pyyhältää, kukapa muukaan, EJ Tackett. Hänen lukemansa kuuteen sarjaan oli 1458 (243,0). Kakkosena on Dick Allen, 1443 ja kolmantena Ruotsin Jesper Svensson, 1415.

Joukko keilaa toisen karsintapelin aamuyöllä ja kolmannen keskiviikkoiltana Suomen aikaa.