Odotettu Euroopan mestareiden cup Slovakian Bratislavassa käynnistyi tänään ja maanantaina pelattiin naisten ja miesten ensimmäiset kahdeksan sarjan erät. Suomalaisista kisaurakkansa aloittivat tänään Mila Nevalainen ja Linus Boström, jotka molemmat ajautuivat vaikeuksiin eivätkä saaneet tuloksia, joita lähtivät hakemaan.

Euroopan Mestarien Cupissa pelaajat keilaavat viikon aikana kolme kahdeksan sarjan blokkia, minkä jälkeen miesten ja naisten kilpailussa 12 parasta etenevät jatkopeleihin.

Mila Nevalainen aloitti suomalaisista radoilla maanantaina aamupäivällä naisten avausblokissa ja sai harmittavasti vaisun alun kilpailuilleen. Kahdeksan sarjan tulos 1383 oli kaukana suomalaisen parhaasta tasosta ja Mila oli eränsä 17. sijalla päivän päätteeksi. Huomenna naisten toinen ryhmä keilaa avausblokkinsa.

Mila Nevalainen ajautui maanantaina vaikeuksiin, mutta sarjoja on paljon jäljellä

Naisten kilpailua avauspäivän jälkeen johtaa Saksan Franziska Czech hienolla tuloksella 1743. Viime vuoden ECC-voittaja, Englannin Verity Crawley, oli erän toinen 1701 pisteellään.

Iltapäivällä alkaneessa miesten avausblokissa keilasi suomalaisista hallitseva Suomen mestari ja arvokisadebytantti Linus Boström, jolle avauspäivä oli myös haastava. Kahdeksaan sarjaan tulos 1566 ja erän 14. sija.

– Ihan hyvää tekemistä omasta mielestäni tänään, mutta vastustajien liloja palloja vastaan on vaikea pelata ja oma Purple ei tänään oikein toiminut. Keskiviikkona pelit jatkuvat ja siihen on pakko keksiä jotain uutta, Boström summasi maanantain päätteeksi.

Miesten kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen Slovenian Tim Cerkvenik Muzafirovic tuloksella 1839. Huomenna Suomen aikaan pelataan miesten toisen ryhmän avausblokki klo 10 Suomen aikaan. Siinä pelaa hallitseva miesten ECC-kultamitalisti Tomas Käyhkö, joka toivottavasti saa hyvän lähdön arvokilpailuilleen.