(uutista päivitetty maanantaina 7.10.2024 klo 8.20)

MegaXtreme Sofia Open kisa saatiin päätökseen sunnuntai-iltana Bulgariassa. Voiton otti itselleen Tsekin Lukas Jelinek, samalla hän kuittasi itselleen 3200 euroa.

Loppukilpailun viidennessä ja viimeisessä vaiheessa neljä pelaajaa keilasivat kolme kierrosta yhden sarjan matsipelejä. Kierroksien jälkeen Matyas Mnacko ja Ondrej Trojek putosivat pois. Vastakkain voitosta pelasivat Luukas Väänänen ja Lukas Jelinek. Ottelu oli erittäin tasainen viimeisiin ruutuihin asti, lopulta voitto Jelinekille lukemin 277-276.

Ensimmäisessä vaiheessa aloitti tänä aamuna Luukas Väänänen. Väänänen heitti neljään sarjaan huiman tuloksen 930 sarjoilla 247, 191, 258 ja 234. Luukas pääsi jatkamaan kisoja toiseen vaiheeseen.

Toisessa vaiheessa aloitti puolestaan Kaaron Salomaa. Salomaa heitti neljään sarjaan tuloksen 808 ja pääsi sillä tuloksella juuri ja juuri kahdentoista parhaan joukkoon ja pääsi jatkamaan kolmanteen vaiheeseen. Väänänen heitti tuloksen 880 ja pääsi myös jatkamaan Salomaan kanssa seuraavaan vaiheeseen.

– Toisessa vaiheessa peli kulki aluksi ihan hyvin, kun vedettiin kaksi sarjaa rataparilla. Ratavaihdoin jälkeen oli reilusti ongelmaa saada pallo kulkemaan oikeassa kohtaa uretaanikulkeuman takia. Onneksi viimeiseen sarjaan sai kasattua pisteitä nippa nappa cutin yli kahden pisteen turvin, kertoi Kaaron.

Kolmannessa vaiheessa 12 pelaajaa keilasivat kaksi sarjaa. Miehet jatkoivat pelejään hyvin, Väänänen sai tulosta 443 ja Salomaa sai 407. Kaaron oli vaiheen yhdestoista eikä valitettavasti päässyt jatkamaan kisojaan kahdeksan parhaan joukkoon seuraavaan vaiheeseen. Kaaron sijoittui kilpailussa sijalle 11.

– Step kolme olikin sit oma lukunsa. Pelatuille radoille kaksi sarjaa ja ekaan sarjaan sain 215, mutta toiseen sarjaan kulkeumaa oli liikaa ja pallo ei menny enää kunnolla, kommentoi Kaaron oman pelin kulkua.

– Isoimmat haasteet tänään molemmissa stepeissä oli uretaanikulkeuman kanssa. Sinänsä sija 11 ei huono ole, mutta ei siihen tyytyväinen kyllä voi olla. Olin ainoa, joka oli top 12:sta reaktiivilla, siinä oli ehkä isoin onnistuminen, kertoi Kaaron haasteista.

Neljännessä vaiheessa kahdeksan pelaajaa oli jaettu kahteen ryhmään. Molemmista neljän pelaajan ryhmästä kilpailijat keilasivat kaksi kierrosta yhden sarjan matsipelejä. Luukas keilasi ensimmäisessä ryhmässä. Hän pelasi hienosti molemmat kierrokset ja pääsi jatkamaan viimeiseen vaiheeseen.

Euroopan kiertue jatkuu seuraavan kerran joulukuussa FM Matsson Christmas Tournament kisalla Ruotsissa.