Mika Koivuniemi sijoittui kolmanneksi viime yönä pelatussa PBA50 Ballard Championshipissa. Hän voitti molemmat ottelunsa 16 parhaan ja 8 parhaan kierroksilla ja ansaitsi kolmossijoitetun paikan pudotuspeleihin. Siellä hän voitti ensimmäisen ottelunsa Jason Couchia vastaan, mutta hävisi seuraavassa Tony Olivalle ja näin ollen sijoittui kolmanneksi.

Kilpailun voiton otti Chris Barnes. Hän päihitti loppuottelussa Tony Olivan lukemin 267-225. Barnes aloitti loppuottelun kahdeksan kaadon jonolla ja kun Oliva oli hieman epäonninen jätettyään sarjan alkupuolella kahdesti ”imukasin” ja ysiruudussa keilat 2 ja 8, meni peli selvästi Barnesille. Barnes lähti loppuotteluun ykkössijoitettuna.

Koivuniemi keilasi ensimmäisen pudotuspeliottelunsa todella hyvin ja voitti Jason Couchin lukemin 259-221. Koivuniemi aloitti neljän kaadon jonolla, johon Couch vastasi kolmella kaadolla. Kuudenteen ruutuun Couch jätti 4-10 -reiän, jota ei saanut paikattua. Hän ei saanut tarpeeksi kaatoja, ja kun Koivuniemi pystyi pitämään pelin ehjänä, oli peli siinä.

Toisessa ottelussaan Koivuniemi kohtasi Tony Olivan. Ottelu alkoi melko tasaisena: Koivuniemi aloitti kaadolla vasemmalla radalla, mutta ei saanut kaatoa oikealla. Oliva teki sarjan alkuun kolme paikkoa, mutta neljännestä ruudusta eteenpäin hän löysi keinon kaataa kaikki keilat kerralla. Oliva teki kahdeksan kaadon jonon ja keilasi sarjakseen 263. Koivuniemi ei saanut kaatojonoja ja jäi tulokseen 207.

Päivän ensimmäisessä ottelussa 16 parhaan peleissä Koivuniemi kohtasi Brian Dennisin. Heidän ottelunsa meni viidenteen sarjaan saakka, kun Dennis voitti ensimmäisen sarjan, Koivuniemi kaksi seuraavaa ja Dennis jälleen neljännen sarjan. Viimeisen sarjan Koivuniemi vei nimiinsä 200-183 ja nappasi näin itselleen paikan seuraavalle kierrokselle.

Kahdeksan parhaan joukossa Koivuniemeä vastaan asettui karsinnan voittanut Couch. Koivuniemi keilasi hienot sarjan 252, 246 ja 248, ja otti suoraan voiton kolmessa sarjassa. Toinen sarja heidän välillään päättyi tasan, mutta Koivuniemi vei hienosti kahdella kaadolla voiton roll offista, kun Couch ei toisella heitollaan enää kaatoa saanut.

Tänään Michiganin Jacksonissa keilataan PBA50 Monacelli Champioshipin jatkopelit samalla pelitavalla kuin Ballard Championship eilen. Ensin 16 parasta keilaavat kaavion mukaiset paras viidestä -ottelut ja siitä voittajat jälleen vastaavat ottelut. Toisen kierroksen voittajat sekä parhaimmin sijoitettu häviäjä etenevät pudotuspeleihin.

Koivuniemi kohtaa 16 parhaan kierroksella Paul Flemingin. Siitä ottelusta voittaja keilaa joko Brian Burkhardtia tai Brian Diedeä vastaan. Koivuniemen ensimmäinen ottelu alkaa klo 18 Suomen aikaa, toinen kierros klo 22 ja pudotuspelit klo 01.