Fairlawnissa Ohiossa pelattu PBA50 Tournament of Champions päättyi Tom Hessin voitonjuhliin. Mika Koivuniemi päätti upean kautensa sijoittumalla toiseksi. Koivuniemi pääsi pudotuspeleihin kaikissa kahdeksassa kilpailuissa, joihin hän osallistui heinä-elokuun aikana.

Kilpailun loppuottelussa kohtasivat siis ykkössijoitettu Hess ja kakkossijoitettu Koivuniemi. Koivuniemi aloitti pelin kaadolla, mutta Hessin ensimmäinen heitto meni paksuksi ja jätti keilat 3,6 ja 10. Hess paikkasi ne varmasti ja teki seuraavaksi kaadon. Koivuniemi teki seuraavaksi paikon, tuplan ja paikon. Hess otti johdon kuuden kaadon jonolla, mutta Koivuniemi tuli peliin tekemällä paikon kuudenteen ruutuun ja sitten kolme kaatoa.

Hess teki kaksi paikkoa ja tarvitsi kymppiruutuun tuplan varmistaakseen voiton. Hän sai ensimmäisen kaadon, mutta toisella heitolla pallo meni jälleen hieman ohi taskun ja jätti ryhmän 3-6-9-10. Sen hän paikkasi ja sai sarjaksi 248. Koivuniemellä oli mahdollisuus tasapeliin kolmella kaadolla. Ensimmäisen hän sai, mutta toisella jäi kymppikeila pystyyn. Paikolla hänen sarjakseen tuli 237.

Päivän kaksi ensimmäistä ottelua voitti Brad Angelo, joka ensimmäisessä päihitti Dan Knowltonin lukemin 225-199 ja toisessa Chris Warrenin 236-209. Semifinaaliottelussa Koivuniemi pysäytti Angelon matkan 215-187.

Koivuniemi keilasi kolmannella karsintakierroksella tuloksen 1775 (175 pistetty yli parituloksen) ja oli siinä vaiheessa toisella sijalla, kun lähdettiin 16 parhaan round robin -osioon. Ensimmäisellä round robin -kierroksella Koivuniemi voitti neljä ottelua ja hävisi neljä. Hän putosi kuudennelle sijalle, mutta ei kuitenkaan kauas pudotuspelipaikoista. Toisella kierroksella Koivuniemi otti kuusi voittoa, pelasi yhden tasapelin ja kärsi vain yhden tappion. Sijoitussarjan voitollaan hän nousi neljänneltä sijalta toiseksi. Koivuniemen keskiarvo 40 sarjan kilpailussa oli 219 pistettä.

-Taas tuli toinen sija, mutta tää ei oikeastaan harmita, koska olin edellisenä päivänä pelannut sen verran huonosti, että en tiennyt onko enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Eilen kuitenkin pelasin tosi hyvin varsinkin sen viimeiset kuusi sarjaa ja nousin toiseksi, kun erot oli niin pienet muuten, ainoastaan Hess oli kauempana. Pudotuspelit pelasin ihan hyvin ja kun jäi pieni mahdollisuus vielä tasapeliin loppuottelussa, niin sillä kymppiruudun toisella heitolla heitin jopa sarjan parhaan heiton, mutta kymppihän siitä jäi, Koivuniemi kertoi eilisestä pelistä.

-Se varmaan jotenkin kuului tähän kauteen, että asiat ei ihan menneet mun mukaan näissä pudotuspeleissä. Se eka major-kisa, jonka näistä kahdeksasta pelasin, siellä keilasin huonosti pudotuspeleissä, mutta muuten musta tuntuu, että olen keilannut hyvin. Jos joku olisi ennen pelejä sanonut, että otat kahdeksan pudotuspelipaikkaa putkeen ilman voittoa, en olisi kyllä uskonut. Tottakai halusin voittaa ja halusin näyttää, että pystyn vielä voittamaan. Mielestäni tein sen voittamatta. Tuossa porukassa vielä taidot riittää maailman parhaita vastaan, mutta nuorempien kanssa on turha lähteä yrittämään.

-Joulun aikaan ajattelin, että koskaan enää keilaa tosissaan, mutta onneksi tammikuussa Ballmaster Openissa pääsin keilaamaan pienellä avustuksella ja siellä se pieni kipinä syttyi. Ei ole varmaan yhdeksään vuoteen tullut näin paljon keilattua näin lyhyessä ajassa ja käsikin on siinä kunnossa, että tuskin tulee palloon koskettua vähään aikaan. Eilen ajoin kotiin show´n jälkeen ja tänään on lähtö Chicagoon, jonne menen auttamaan Luukasta (Väänänen) PBA Tour Trialsissa. Syyskuu sitten menee valmentaessa Aasiassa yhtä maata Aasia mestaruuskilpailuihin valmistautumisessa sekä itse kilpailussa. Itse en keilaa ainakaan ennen lokakuuta, Koivuniemi kertoi hieman jatkosta.

PBA50-kauden Vuoden pelaaja (Player of the Year) -palkinnon sai John Janawicz viidellä voitollaan ja suurimmalla pistepotilla. Tournament of Champions -kilpailun voitollaan Tom Hess nousi myös viiteen voittoon tällä kaudella ja hän tuli toiseksi kiertuepisteissä. Koivuniemi oli kiertuepisteissä viides ja rahapalkintojen perusteella kolmas, vaikka keilasi vähemmän kisoja kuin muut. Hänellä oli myös kovin kausikeskiarvo, 227.