Mika Koivuniemi sijoittui neljänneksi PBA50 World Championship -turnauksessa ja oli viidennen kerran peräkkäin pudotuspeleissä. Kilpailun voittoon keilasi Mexicon Mario Quintero.

Quintero oli ykkössijoitettu pudotuspeleihin lähdettäessä ja häntä vastaan loppuottelussa asettui kakkossijoitettu Brad Angelo. Loppuottelu alkoi melko tasaisena, mutta neljänteen ruutuun Quintero jätti puhkaisun, josta otti vain kaksi keilaa pois. Sen jälkeen hän kuitenkin teki neljän kaadon jonon. Angelo pelasi ehjää peliä, mutta ei saanut tarpeeksi kaatoja ottaakseen Quinteron kiinni. Quintero lopetti sarjansa vielä kaadolla, ysipaikolla ja kaadolla ja tulokseksi 228. Angelolle toinen sija sarjalla 184.

Ensimmäisessä ottelussa Chris Barnes voitti Brian Dennisin 245-206. Seuraavassa ottelussa Barnes kohtasi Koivuniemen. Koivari aloitti paikolla ja kaadolla, mutta sen jälkeen jäi 7-10 -reikä. Barnes otti johdon kaadolla, paikolla ja triplalla. Koivuniemi teki reiän jälkeen vielä paikon, sitten tuplan, paikon ja vielä tuplan. Sillä hän nousi mukaan peliin, kun Barnes ei saanut triplansa jälkeen enää jonoa jatkettua. Kymppiruutuun lähdettäessä olla mahdollisuus tasapeliin. Koivuniemi teki kaadon ensimmäisellä, mutta toisella heitolla jäi kaksi keilaa. Paikolla tulokseksi tuli 215. Barnes eteni jatkoon tekemällä kaadon ja ysipaikon, sarjaksi 217.

-No aika sekavat on tunteet tällä hetkellä. Mielestäni pelannut tosi hyvin, mutta se viimeinen ”palkinto” siitä jäi saamatta tällä viikolla. Tuntuu, että ei todellakaan ollut edes onnet mun puolella noissa pudotuspeleissä. Ehkä se ratapari ei vaan soveltunut mulle, kun en saanut keiloja lähtemään yhdessäkään show’ssa, Koivuniemi kommentoi viikon pelejä.

-Parasta tietysti oli, että pääsin jokaisessa kisassa pudotuspeleihin, joka ei todellakaan ole helppoa tällä formaatilla. Ja sain uuden mahdollisuuden viime viikon jälkeen (Bud Mooren kisan). Siellä en keilannut hyvin show’ssa, mutta nyt tuntuu, että pelasin tarpeeksi hyvin, että olisin ansainnut vähän enemmän, Koivari lisäsi. -Keilattu on liikaa viimeisen 17 päivän aikana, tuntuu vanhan miehen kropassa. Huomenna 11 tunnin ajo seuraavaan kisaan ja toivotaan, että jatkan hyvin keilaamista.

Round robin -peleissä Koivuniemi otti yhteensä 10 voittoa, seitsemän tappiota ja pelasi yhden tasapelin. Hän keilasi 225 pisteen keskiarvolla koko kilpailun ja sijoittui 42 sarjan (karsintapelit + round robin) tuloksellaan 9795 kolmanneksi ja sillä sai kolmossijoitetun paikan pudotuspeleihin.

PBA50-kiertue jatkaa nyt matkaa Arkansasin Jonesboroon, jossa keilataan ensimmäistä kertaa PBA, PWBA ja PBA50 -kiertueiden yhteinen kilpailu Jonesboro Trios. Kilpailu käynnistyy torstaina.