Kaikki suomalaiskeilaajat ovat lunastaneet paikkansa loppukilpailuun Euroopan kiertueen Storm San Marino Openissa -osakilpailussa. Essi Pakarinen paransi tiistain tulostaan keskiviikkona heittämällä Niko Oksasen kanssa saman tuloksen 1434. Myös Juho Rissasen tulos 1355 riitti finaalipaikkaan.

Oksanen ja Pakarinen johtivat karsintaa yhdessä hetken aikaa, mutta heti seuraavassa erässä kärkipaikka vietiin, kun Ruotsin Alexander Tigerstrand keilasi tuloksen 1457. Lopullisissa tuloksissa hän oli kuitenkin vasta karsinnan kolmas, kun kärkipaikan otti Australian Sam Cooley tuloksella 1459 ja samalla tuloksella mutta huonommalla viimeisellä sarjalla karsinnan toisen sijan Ruotsin Kim Bolleby. Karsintaraja oli 1355, joka on juurikin tuo Rissasen tulos, mutta Rissasen jälkeen samalla tuloksella loppukilpailuun pääsi vielä Tanskan Megan Dicay.

Loppukilpailu alkaa Suomen aikaa klo 10 (paikallista aikaa klo 9). Ensimmäisessä vaiheessa 32 pelaajaa keilaa 5 sarjaa, josta 17 parasta etenee toiseen vaiheeseen. Karsinnassa sijoille 10-16 sijoittuneet tulevat mukaan ja 24 pelaajaa keilaa neljä sarjaa. Tästä yhdeksän parasta etenee kolmanteen vaiheeseen.

Kolmannessa vaiheessa jäljellä olevat 18 pelaajaa (9 parasta karsinnasta ja 9 parasta edellisestä vaiheesta) jaetaan kolmeen ryhmään karsinnan ja toisen vaiheen sijoitusten mukaan. Jokainen ryhmä keilaa neljä sarjaa ja jokaisesta sarjasta saa pisteitä parhaimmasta huonoimpaan: 8, 6, 5, 3, 2, 1. Jokaisen ryhmän kaksi eniten pistettä kerännyttä etenee viimeiseen vaiheeseen.

Viimeisessä loppukilpailuvaiheessa kuusi keilaajaa pelaa viiden sarjan shoot out -pelin, jossa jokaisen sarjan heikoin keilaaja tippuu pois. Jokaisen sarjan pisteet seuraavat mukana, joten voittaja määräytyy viiden sarjan tuloksen perusteella.

Rissanen aloittaa finaalinsa heti aamulla ensimmäisestä vaiheesta, Oksanen ja Pakarinen tulevat mukaan kolmanteen vaiheeseen hyvien karsintasijoitustensa myötä. Oksanen oli karsinnan seitsemäs ja Pakarinen kahdeksas.