Mainareiden Joonas Jehkinen voitti Mikkelin Keilakukossa pelatun Boomin pottikisan. Savolaisittain voisi ilmaista, että Jehkinen kukkoili omassa hallissaan. Sarjan finaalissa Joonas Jehkinen kukisti myös hienon keilakisan pelanneen All Starsin Juho Leivon 203-195.

Ensimmäisessä osiossa alkukilpailun 14 parasta sekä paras juniori ja veteraani kaatoivat neljä sarjaa. Tämän kisan 7 parasta sai seurakseen 9 viikkovoittajaa kamppailemaan 8 paikasta shootout-finaaliin.

Osio ykkösen paras tuloksella 908 oli St.Michel Bowlersin Pekka Horttanainen. Myös Juha Leino (897), Boomin Jari Aikioniemi (852) Ysisadan Aleksi Märkälä (834) ja Boomin Joonas Haapanen (808) rynnivät jatkoon parituloksilla. Kisa ei loppunut myöskään hyvin keilanneilta Boomin Risto Hyväriseltä (788) eikä St.Michel Bowlersin Raimo Uotiselta (772).

Joonas Jehkinen tuli ryminällä toiseen osioon. Hän pudotti ensimmäiseen sarjaan 12 kaatoa ja otti kisassa otteen itselleen. Boomin Teemu Oinonen sijoittui hienolla 266 sarjallaan tässä vaiheessa kakkoseksi.

Joonas Jehkinen kasasi neljään sarjaan komeasti 974 ja oli osuuden kingi. Toiseksi nousi komeasti Mutku BC:n Marika Näivö, hitusen alle 170 pinnan keskiarvolla c-luokassa keilaava lappeenrantalainen, joka kirjautti pöytäkirjaan kovat lukemat 948. Boomin Teemu ja Tommi Oinonen jakoivat seuraavat sijat veljellisesti tasatuloksin 913 ja kahdeksan sakkiin pelasivat myös Joonas Haapanen (891), Juho Leivo (878), Mainareiden alkukilpailussa parhaan tuloksen 1341 viiteen sarjaan (ka.268) tehnyt Luukas Väänänen (859) ja Boomin Heikki Määttä (845). Mainareiden Tommi Markkanen jäi jatkosta kahden pinnan päähän.

Shootout-peleissä keilattiin kahdessa lohkossa sarja ja lohkon huonoin lähti suihkuun. Toiseen sarjaan selvisivät Luukas Väänänen (274), Teemu Oinonen (237), Joonas Jehkinen (222), Tommi Oinonen (227), Juho Leivo (210) ja Heikki Määttä (200).

Toisessa sarjassa jatkopaikan lunastivat Jehkinen (212), Leivo (206), Väänänen (196) ja Tommi Oinonen (207).

Kolmannen sarjan jälkeen finaaliin jatkoivat Juha Leino (258) ja Joonas Jehkinen (222). Finaalisarja eteni tasaisesti kunnes Leivo teki loppusarjaan ison reiän ja kisa ratkesi Jehkisen voittoon pistein 203-195

Finalistien jälkeen pelaajien sijoitukset olivat kolmannesta eteenpäin Tommi Oinonen, Luukas Väänänen, Heikki Määttä, Teemu Oinonen, Joonas Haapanen ja Marika Näivö.

Ensimmäinen treba kahdella kädellä

Joonas Jehkinen oli tyytyväinen mies kisan jälkeen.

– Kilpailu sujui minulta mukavasti. Oli siinä tiukkojakin pelejä, esimerkiksi toisessa shootout-sarjassa jatkopaikka edellytti minulta loppuun tuplaa.

Myös 300 pinnan sarja sai Jehkisen myhäilemään. Nyt hänellä on täydellisiä sarjoja 97.

– Se oli ensimmäinen trebani kahden käden heittotyylillä. Yhden käden heittämisessä sormet kipeytyvät, kahdella kädellä pelaaminen on käsien kannalta kevyempää ja motivoivampaa. Tavoite on tietenkin päästä sataan trebaan.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Niina Määttä