Sunnuntaina radoilla nähtiin turnauksen 32 kärkipelaajaa. Päivän aikana nähtiin useita tiukkoja taistoja hyvillä tuloksilla.

A-finaalin toinen vaihe

Karsinnan voittanut Pyry Puharinen latoi kaksitoista kaatoa peräkkäin neljännessä ottelussa Felix Mölleriä vastaan. Voitollaan hän tasoitti pelin 2-2 ja peliä jatkettiin viidenteen sarjaan. Viimeisen pelin Pyry aloitti paikolla ja jatkoi sitten kaatoiloittelua. Sarjan voitto näytöstyyliin 279-223 ja jatkoon voitoin 3-2.

Henry Laine ja Tanskan Carsten Hansen onnistuivat pelaamaan kolmannen sarjan tasan, voitot olivat sitä ennen 1-1. Lähdettiin heittämään yhden heiton uusintaa. Ensimmäisellä heitolla Carstenille jäi keppi pystyyn. Henry vastasi aika huonolla heitolla, mutta lopulta hänelläkin vain yksi keila pystyssä. Sen jälkeen molemmat saivat kaadot. Ja vuorokaadoilla jatkettiin kunnes seitsemännellä heitolla Carstenille jäi kymppi pystyyn. Henry keskittyi, pamautti pallon taskuun, keilat seinille ja uusinnan voitto. Tilanne Henrylle 2-1. Carsten tasoitti voitot 2-2 ja tässäkin pelissä ratkaisu venyi viidenteen sarjaan. Sen Henry hoiti kotiin 247-224 ja jatkoon voitoin 3-2.

Finaalia jatkavat 16 pelaajaa: Henry Laine, Pyry Puharinen, Linus Boström, Filip Wilhelmsson, Simon Tissarinen, Sanna Oksanen, Lauri Saarni, Mark Jacobs, Kert Truus, Robin Noberg, Teemu Putkisto, Jouni Helminen, Rami Mukkula, Petteri Salonen, Joonas Jähi ja Emil Svensson.

Pelitapa edelleen paras viidestä. Puolet pelaajista tiputetaan pois ja sen jälkeen pelataan vielä kerran paras viidestä.

A-finaalin kolmas vaihe

Päivän toisessa vaiheessa vastakkain asettuivat hallitsevat Suomen mestarit Sanna ja Linus. Naisvoima jylläsi tässä pelissä, Sanna pelasi upeat sarjat 253, 264 ja 245 ja vei voiton suoraan 3-0.

Karsinnan kaksi parasta tipahti peleistä ulos tässä vaiheessa, kun Henry Laine tiputti Ruotsin Robin Nobergin 3-2 ja Putkisto voitti Puharisen 3-1.

Jouni Helminen voitti Filip Wilhelmssonin 3-1, joten kahdeksan joukossa on jäljellä suomalaisten lisäksi vain Emil Svensson ja Kert Truus.

Neljännessa vaiheessa pelaavat vastakkain
Joonas Jähi – Kert Truus
Jouni Helminen – Teemu Putkisto
Rami Mukkula – Henry Laine
Emil Svensson – Sanna Oksanen

Tämän osio jälkeen jäljellä on neljä parasta. Yhden sarjan semifinaalissa kohtaavat 1. ja 4. sekä 2. ja 3. Sijoitukset määräytyvät alkukilpailun perusteella. Voittajat jatkavat yhden sarjan finaaliin.

A-finaalin neljäs vaihe

Seurakaverien Truusin ja Jähin ottelusta odotettiin tasaista kamppailua, molemmat ovat pelanneet hienosti tänä viikonloppuna. Joonas vei kuitenkin ottelun 3-0 sarjoilla 237, 260 ja 267.

Mukkula voitti Laineen 3-1 ja Helminen Putkiston samoilla lukemilla. Sanna joutui toteamaan Svenssonin 1-3 paremmaksi tällä kertaa, mutta oli turnauksen paras naispelaaja.

– Tsemppasin kovasti, mutta ei ollut kyllä mitään saumaa tätä vastustajaa vastaan, hän pelasi todella hienoa peliä ja ansaitsi voiton, Sanna tuumasi pelin jälkeen.

Semifinaaleissa kohtaavat ensimmäisessä pelissä Rami Mukkula – Joonas Jähi ja toisessa Jouni Helminen – Emil Svensson.