Kööpenhaminassa keilattiin tällä viikolla perinteiset firmakeilailun EM-kilpailut, jo 52. kerran. Suomesta matkaan oli lähtenyt yhdeksän nelimiehisjoukkuetta, kaksi sekaparia, kuusi miesparia sekä kolme naisparia.

Alkukilpailussa keilattiin 3 x 3 sarjaa. Tämän perusteella semifinaaliin 1 x 3 sarjan semifinaaliin selviytyi 16 joukkuetta, 12 mies- ja sekaparia sekä 10 naisparia. Finaaliin näistä jatkoi kahdeksan joukkuetta, kuusi mies, nais- ja sekaparia. Tämän vuoden kisoihin tehtiin sääntömuutos, joka puolitti pisteet ennen semifinaalia. Aikaisemmin kaikki pisteet seurasivat koko ajan mukana.

Sekaparien puolella nähtiin tiukkaa taistoa. Meidän onneksi parhaiten taistosta selvisi Keilaraision Marjaana Hytönen ja Eetu Sola, jotka voittivat kultaa! He paukuttivat finaalissa ruutuun tulosta 918 pistettä neljään ensimmäiseen sarjaan ja ottivat sillä vahvan etumatkan toiseksi tulleeseen Saksan ThyssenKruppiin. Viimeisessä sarjassa he eivät antaneet kenenkään yllättää vaan varmistivat ykkössijan.

Viime vuonna Wienissä kultaa voittanut Renovatio eli Ari Hilokoski ja Karo Hilokoski eivät saaneet uusittua voittoaan miesten parikilpailussa, mutta hienosti kuitenkin hopeasija. Kärkipaikalla lähes koko ajan keilannut Ranskan Aux Ateliers oli lopulta ylivoimainen, Kenny Billaut teki jopa 300 sarjan finaalissa. Eroa kaksikon välille kertyi 150 pistettä.

Joukkueiden puolella oli vahva miehitys suomalaisten osalta. Semifinaaliin keilasi lähes kaikki, kahdeksan joukkuetta. Valoremontti hienosti toisena, ensikertalainen Järvenpään keilahalli viidentenä, Keilakukko seitsemäs, Imatran keilahalli kahdeksas, Bowling4You kymmenes, Bowling 13 ja Stenatime 15.

Semifinaalin jälkeen kärkeen siirtyi Valoremontti, viitisenkymmentä pistettä edellä Saksan Team Bowling Worldia. Tässä vaiheessa jatkosta tippui kolme joukkuetta; Bowling, Stenatime ja Bowling4You. Finaalissa Valoremontin vauhti hiipui, he joutuivat päästämään jopa neljä joukkuetta edelleen. Lopullinen sijoitus oli viides. Muut joukkueet seurasivat perässä sijoilla 6.-8. Valoremontin joukkueessa keilasivat Petri Rapeli, Oskari Marttila, Sami Luoto ja Mika Luoto.

Mestaruus meni Saksaan joukkueelle Team Bowling World. Toiseksi keilasi Ranskan Crystal Bowling. Heidän luona keilataan naisten EM-kilpailut kesäkuussa. Kolmanneksi nousi Team Carlos. Kyseinen kolmikko oli nyt kolmannen kerran peräkkäin mitalikolmikko, sijoitukset ovat hieman vaihdelleet.

Naisten puolella Espoon kaupungin Sanna Turunen ja Jaana Turunen pääsi ainoana parina semifinaaliin, lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

Kisoissa nähtiin myös toinenkin 300 sarja, tekijänä oli Saksan Heiko Donner. Kisojen parhaana maana palkittiin Ranska.

Banketti on juhlittu, väki on matkalla kotia kohti. Ensi vuonna keilataan SM-kilpailut ja EM-karsinnat Tuusulassa tammi-helmikuussa. Sitten matkataan EM-kisoihin Palermoon Sisiliaan toukokuun viimeisellä viikolla.

Kiitos kaikille osallistujille jälleen kerran hienosta kisatunnelmasta ja kannustuksesta!

Kuva ja teksti: Tiina Viljakka