Viralliset harjoitukset on suoritettu Bratislavassa, pallot valittu ja pelierät on arvottu. Muutama maa teki rekisteröitymisen vasta tänään harjoittelujen aikana, joten rata-arvontaa jouduttiin odottelemaan hieman.

Viime vuoden ECC voittaja Tomas Käyhkö on tottunut arvokisakävijä. Mitkä tunnelmat harjoitusten jälkeen?

– Uretaania meni taas radalla aika paljon, kuten viime aikoina arvokisoissa on ollut tapana. Nyt on pallot valittu, katsotaan miten kisat lähtee käyntiin.

Rookie Linus Boström pukee ensimmäistä kertaa maajoukkuepaidan päälle.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään pelaamaan, katsotaan heitto kerrallaan mihin riittää. Ei oikeastaan yllättänyt että uretaanipalloja on paljon, pyritään pärjäämään niitä vastaan, mietti Linus.

Millä mielellä Mila Nevalainen lähtee ensimmäiseen ECC kilpailuun?

– Olen tosi innoissani. Olosuhde vaikutti semmoiselta, ettei se ole ihan mahdoton vaikka naisillakin uretaania on käytössä paljon. Vaikutti siltä ettei se haittaa, pallon saa nousemaan ja pystyy saamaan kaatoja vaikka radat meneekin vähän muusiksi.

16 rataisessa hallissa on käytössä radat 3-14. Oikea rata siirtyy oikealle ja vasen vasemmalle kaksi rataa eli seuraavalle rataparille.

Mila pääsee aloittamaan urakan ensimmäisenä kun hän pelaa A erässä huomenna maanantaina aamulla klo klo 9 paikallista aikaa eli klo 10 Suomen aikaa. Linus pelaa miesten A ryhmässä ja Tomas B. Linuksen ensimmäinen peli alkaa maanantaina klo 14 paikallista eli klo 15 Suomen aikaa. Tomas aloittaa urakkansa tiistaina klo 9 (klo 10).

Pelaajien aloitusradat on alustavan tiedon mukaan Mila 14, Linus 6 ja Tomas 12.

Avajaiset on tänään klo 18 paikallista aikaa.

Live streaming ja online scoring

Pelien aikataulut

Teksti: Tiina Viljakka
Kuvat: Jarmo Ahokas