Seniorien valtakunnansarjojen toista kierrosta matkattiin pelaamaan Varkauteen Ysisadan kotihalliin. Ohjelmassa oli seitsemän ottelun kierros.

Kierrokselle lähdettiin Tornados kärkenä, Ysisata toisena, Pinjets kolmantena ja TKK neljäntenä.

Ennen viimeistä peliä kierroksen parhaana oli XO, mutta Patteri kurkisteli takana vain 17 pistettä jäljessä. Patteri oli voittanut kuudesta ottelusta neljä, XO kolme mutta oli pelannut paremmalla keskiarvolla. Viimeinen sarja jälleen kerran ratkaisi mikä joukkue on kierroksen tittelin saava.

XO sai vastaansa sarjan viimeisellä sijalla majailevan K-29:n. K-29 pelasi vahvemmin, nappasi päivän kolmannen voittonsa ja vei porilaisilta mahdollisuuden kierroksen joukkueen titteliin.

Patteri kohtasi Pinjetsin. Voittoon riitti tasan 800 tulos, sen teki Patteri. Voitollaan Patteri nousi XO:n ohi ja kirjasi itselleen kierroksen joukkueen tittelin. Tulostaulukon toiseksi kiilasi GB voitettuaan Ysisadan viimeisessä ottelussa selkeästi 871-765.

– Joukkueen saumaton yhteispeli toi jälleen kerran kierrosvoiton. Vuosia sitten alkanut Patterin juniorityö alkaa vihdoin tuottaa tulosta minun ja Honkasen osalta, analysoi Kimmo Huurinainen pelien jälkeen ja jatkoi.

– Oikeasti länsirannikon vahvistuksemme vetivät joukkuetta, minä ja muut paikattiin parhaamme mukaan. Kierros oli tasainen, mikä tahansa joukkue olisi voinut olla kierroksen paras. Saimme käännettyä muutaman tiukan pelin voitoksi, ehkä hieman myös vastustajan avustuksella. Miellyttävää täällä oli käydä, varsinkin kun pelit sujui näin hyvin.

Henkilökohtaisista tuloksista parhaiten keilasi Pinjetsin Sami Luoto 1568 / 7 sarjaa (ka 224). Toisena Ysisadan Petri Riikonen 1514 (ka 216,29) ja kolmantena TKK:n Petri Mannonen 1508 (ka 215,43). Jopa 17 pelaajaa ylitti 200 keskiarvon.

Sami Luoto

Sarjatilanteessa kärkikaksikko pysyi ennallaan, Tornados jatkaa edelleen kärjessä ja Ysisata toisena 160 pistettä jäljessä. Viimeisen pelin jälkeen TKK nousi Pinjetsin ohi kolmanneksi. Hyvän kierroksen ansiosta XO nousi sarjataulukossa viimeiseltä sijalta jopa viidenneksi ennen viimeistä peliä. Viimeisen pelin häviön myötä sijoitus tipahti kaksi sijaa alaspäin ollen nyt 7. Perää pitää K-29.

Marko Meriluoto (ka 219) on edelleen kärjessä henkilökohtaisissa tuloksissa, Petri Mannonen nousi toiseksi keskiarvolla 215,43. Kolmantena on ensimmäisellä kierroksella mukana ollut Mika Luoto ka 214.