Suomalaispelaajat Luukas Väänänen ja Kaaron Salomaa keilasivat tänään Sofia Openissa viimeiset kilpailueränsä klo 11 alkaen. Miehet keilasivat upeat tulokset, jotka riittävät huomiseen finaaliin.

Tänään Luukas Väänänen ja Kaaron Salomaa raivasivat tiensä keilailun Sofia Openin finaaliin lauantain ensimmäisessä erässä vakuuttavilla suorituksillaan. Salomaan huikea kuuden sarjan yhteistulos 1436 siivitti hänet alkukilpailun kärkipaikalle, mikä takaa suoran pääsyn finaalin toiseen vaiheeseen.

– Eilisen jälkeen ei tuntunut siltä, että näin hyvää tulosta voisi pelata, mutta tänään oli varmasti yksi parhaista peleistäni. Ehkä eilisiin vaikeuksiin vaikutti pitkä 20 tunnin matkamme, joka johtui laukkuongelmista. Lisäksi ensimmäinen yö vietettiin valvoen, kun huoneessamme oli aika paljon eri ötököitä, mutta nyt kaikki on hyvin, kun saimme vaihdettua hotellia, kommentoi Salomaa päivän suoritustaan tyytyväisenä.

Väänänen puolestaan keilasi tuloksen 1379, joka riitti tässä vaiheessa kilpailun kuudenneksi, joten finaalipaikka on varma, mutta hänen sijoituksensa kuuden parhaan joukossa ratkeaa myöhemmin illalla, kun loput kilpailuerät on saatu päätökseen.

– Eilen oli aika huonoja pelejä ja väsymys varmasti vaikutti siihen. Eilen illalla katsoin vielä YouTubesta kärkikeilaajien pelilinjoja ja päätin toteuttaa heidän strategioitaan tänään. Pelilinjat ylös ja uretaanista vauhti pois ja sitten vaan nöyrää paikkaamista, jos jotain jää. Se strategia toimi tänään, jakoi Luukas ajatuksensa kisapäivästä ja valmistautumisesta.

Finaalit käynnistyvät sunnuntaiaamuna klo 10 ja niitä voi seurata alla olevasta linkistä.

 

Tulokset

Kilpailun kotisivut

Livestream

 

Teksti: Bertta Hartikka

Kuva: Selwyn Morgan