Kauden ensimmäinen liigapäivä on pelattu Talissa. Miesten kierroksella Mainarit oli lopulta selvästi ja ansaitusti kierroksen joukkue voitettuaan kuusi seitsemästä pelatusta ottelusta, minkä lisäksi varkauslaiset tekivät pitkän päivän aikana myös eniten keilapisteitä. Mainareiden takana muilla kärkipään sijoilla on avauskierroksen jälkeen tiukkaa. Sarjataulukon toisessa päässä olevilla joukkueilla erot kasvoivat suuremmiksi. Sunnuntaina pelit jatkuvat, kun klo 10 Talissa aloitetaan toinen kierros. 

Striimitiimi lähetti kierroksen kokonaisuudessaan SKL:n YouTube-kanavalla ja kierros on katsottavissa myös jälkilähetyksenä:

Striimitiimin livelähetys  

Kaikki tulokset miesten  liigan avauskierrokselta 

Avauskierroksen teemana tuntui varsinkin päivä loppua kohden olevan se, miten pelaajat ja joukkueet onnistuivat selättämään ratojen muutoksen. Kun radoilla pelataan viidellä viittä vastaan otteluita seitsemän kappaletta, tulee radoille haasteita, joita on vaikea ennakoida. Varkauden Mainarit onnistui omassa pelissään hyvin, ja joukkue hävisi tänään ainoastaan Lahden Bayta vastaan pelaamansa ottelun.

Mainareiden Lenni Juutilainen keilasi tänään viisi sarjaa komealla tuloksella 1186 keskiarvolla 237,3. Mainareiden joukkueessa pelasivat lisäksi tänään Tomas Käyhkö, Joonas Jehkinen, Mikko Hirvonen, Luukas Väänänen ja Juho Rissanen. 

Mainarit jatkaa kärjessä huomiselle kierrokselle

– Kyllä sen näki jo aikaisessa vaiheessa, että radoille tulee paljon kulumaa tänään ja pallot kääntyvät tosi aikaisin. Vasenkätisenä pelaajana itselläni oli se, että pääsin vielä aika pitkään pelaamaan öljyn kanssa, mutta oikeakätisillä oli tänään haastava päivä. Meillä joukkue onnistui tänään siinä, ettei meillä missään kohtaa liian isoja haasteita tullut ja onnistuimme voittamaan pelejä, Juutilainen sanoi.

– Ja kyllä varmasti monia joukkueita helpottaa sekin, että täällä on paljon kokeneita pelaajia eri joukkueilla ja he varmasti auttavat nuorempia pelaajia, jos joukkuepelissä haasteita tulee. Itsekin tänään pelasin avaussarjan heikosti ja olin pari ottelua vaihdossa. Sen jälkeen Joonas (Jehkinen) sanoi, että heitä tuosta. Rupesin siitä heittämään ja pienillä hiomisilla aika hyvää tulosta sain tehtyä nämä iltapäivän pelit, Juutilainen lisää.

Mainareiden takana taulukossa on kierroksen jälkeen tiukkaa. Toisena olevalla Helsingin GB:llä matkaa kärkeen on reilut 300 pistettä ja sen jälkeen Tampereen TKK ja Kouvolan All Stars ovat aivan rintarinnan GB:n kanssa, eikä Lahden Bay myöskään kaukana ole.

Sen sijaan Helsingin Patterilla osui tänään synkempi päivä. Viime kaudella hyvin liigakierroksilla suorittanut joukkue hävisi avauskierroksen kaikki pelinsä ja on taulukossa viimeisenä. Liiganousija Lahden Valtilla oli haasteita saada parasta joukkuettaan poissaolojen takia radoille. Valtti voitti tänään kaksi ottelua ja on seitsemännellä sijalla. Kuudentena on kolme ottelua tänään voittanut Seinäjoen WRB.

Keskiarvolla mitattuna Juutilainen oli päivän pelaaja tänään, mutta kaikki seitsemän sarjaa pelanneista isoimman tuloksen keilasi TKK:n Jarno Lahti tuloksella 1608 (KA 229,71). Muita kärkituloksia tekivät GB:n Pyry Puharinen 1585, Lahden Bayn riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Rami Mukkula 1565 ja GB:n Joonas Jähi 1550.

Juutilainen kertoo myös, mitkä olivat tänään Talissa avaimia hyvään lopputulokseen.

– Kyllä tänään avainasemassa oli se, että miten saa pallon puhtaasti radan läpi ja sitä kautta keiloissa reaktiota. Tosi monilla näki, että pallo vain yksinkertaisesti kuoli matkalla tai kääntyi liian aikaisin. Siinä kohtaa ei ole toivoa, että keilat lähtisivät. Huomenna lähdetään seuraavalle kierrokselle ja koitetaan saada unta ja hyvin syötyä, niin sillä saadaan hyvä lähtö huomiseen.

Myös huomenna Striimitiimin Timo Palermaa ja Pasi Uotila lähettävät naisten ja miesten liigakierrokset SKL:n YouTube-kanavalla. Lauantaina meillä SKL:llä oli nettisivujen webhotellin kanssa teknisiä ongelmia, mikä näkyi pitkin päivää sivujen hitautena. Tähän on saatu nyt korjaukset ja huomenna myös nettisivujen pitäisi toimia jouhevasti.

Viikonloppuna keilataan myös muita valtakunnansarjoja ja tulokset löytyvät kätevästi SKL:n tulospalvelusta:

SKL:n valtakunnansarjojen tulospalvelu

Tänään Talissa palkittiin pelaajaneuloilla myös useita keilaajia ennen pelien alkua. Kultaisen pelaajaneulan lehvin saavuttivat Lahden Bayn Jenni Heino sekä Porin Giantsin Ani Juntunen. Hopeiset pelaajamerkit jaettiin Lenni Juutilaiselle, Lahden Bayn Tiiamari Laukkaselle ja Lahden Valtin Markus Lahdelle.

Markus Lahti, Tiiamari Laukkanen, Lenni Juutilainen, Jenni Heino ja Ani Juntunen palkittiin pelaajaneuloilla.

Seurasimme päivän aikana aikaisemmin otteluiden etenemistä:

Avausottelut 

Talissa käytettiin hienosti pelisilmää ottelujärjestyksessä, kun viime vuoden liigan loppuottelussa kohdanneet hallitseva mestari Tampereen TKK ja Varkauden Mainarit pelasivat vastakkain. Mainarit aloitti kautensa hienosti ja joukkue sai kasaan 1117. TKK:lla alku ei ollut läheskään sitä, mihin viime kausi päättyi, sillä Mainarien pelaajat voittivat myös kaikki mies miestä vastaan -ottelut eli kaikki jaossa olleet bonuspisteet. Näin ollen Mainarit keräsi eniten pisteitä kaikista joukkueista avausotteluista.

Kauas ei jäänyt kuitenkaan Lahden Bay, joka voitti lahtelaisten keskinäisessä kohtaamisessa sarjanousija Valtin. Helppo ei ollut alku Valtille, sillä Mainarien tavoin Bay nappasi kaikki bonuspisteet matkaansa. Bonuksien kanssa ero oli murskaava 1251-886.

Voitolla kautensa aloitti myös Helsingin GB toista helsinkiläistä Patteria vastaan. Avausotteluiden tiukin ottelu pelattiin WRB:n ja All Starsin välillä. Kouvalaisille voitto keilapistein 1011-1003.

Toiset ottelut 

Valtti ansaitsi itselleen ensimmäisen voiton liigaradoilla, kun se punnersi 1016–917-lukemin voiton Patteria vastaan. Patterille ottelu oli haastava ja Valtin pelaajat nappasivat myös kaikki bonuspisteet. Isot pisteet siis lahtelaisille.

– Tuntui tuon ensimmäisen pelin jälkeen hyvältä, vaikka ei tässäkään vielä urotekoja tehty. Radat muuttuvat jo nyt niin paljon, että jo nyt tunnutaan olevan taitotasojen ylärajoilla, niin nähtäväksi jää mitä se on päivän viimeisissä otteluissa, virnisti Striimitiimin haastattelussa Valtin ankkurina pelaava Teemu Asplund.

Kahden ottelun jälkeen eniten pisteitä on kerännyt Kouvolan All Stars, joka voitti toisessa ottelussaan TKK:n kovatasoisessa ottelussa, jossa kouvolalaiset voittivat keilapistein 1169–1123. All Starsin lisäksi molemmat ottelunsa ovat voittaneet Mainarit ja GB. Keilapisteiden merkitys näkyy siinä, että TKK on viidentenä tässä kohtaa, vaikka se on hävinnyt molemmat ottelunsa. Ilman voittoja ovat myös toistaiseksi WRB ja Patteri.

Henkilökohtaisissa pisteissä kärjessä on AS:n Juho Leivo 509 pisteellään.

Kolmannet pelit takana 

All Stars jatkoi puhtaalla pelillä, kun se voitti Patterin 956-897. Kouvolalaiset siirtyvät radanhoitotauolle sarjakärjessä ennen GB:tä, Mainareita ja Bayta.

– Hyvä startti meille ja joukkueella tuntuu olevan hyvä meininki päällä heti alusta. Päivät ja kierrokset ovat toki pitkiä, eli tämä hyvä tekeminen pitää saada myös pysymään, kun vasta ensimmäiset pelattu. Omassa pelissä vielä on parannettavaa, mutta uskonkin sen tästä paranevan. En näe syytä, miksi meillä ei voisi olla hyvät mahdollisuudet tällä kaudella, koska meillä on tässä iskukykyinen porukka, sanoi kolmannen ottelun jälkeen All Starsin Niko Oksanen.

Taukoon tultaessa All Stars on ainoa puhtaalla pelillä jatkava joukkue, mutta kovia pelejä silläkin on tänään vielä edessään. GB on mitättömän tuntuisen 41 pisteen päässä ja Mainareilla eroa kärkeen on myös alle 150 pistettä.

Henkilökohtaisissa tuloksissa kaksi pelaajaa ovat ylittäneet 700 pistettä kolmessa sarjassa: GB:n Joonas Jähi (741) ja TKK:n Jarno Lahti (734).

Tauon jälkeen jatketaan neljällä ottelulla, joten pitkä päivä on vielä edessä.

Neljännet ottelut  – Mainareille iso tulos

Mainarit tykitti Patteria vastaan ison voittotuloksen 1165. Mainarien viisikko Tomas Käyhkö, Lenni Juutilainen, Joonas Jehkinen, Mikko Hirvonen ja Luukas Väänänen naulasivat kymppiruudun upeasti: kolme viimeisenä mainittua naulasivat kymppiruutuun triplat ja kaksi ensimmäisenä mainittua tuplat ja yhdeksän pois.

All Stars jatkaa voittamattomana, nyt se voitti Bayn. Eniten pisteitä on kuitenkin kerännyt GB, joka teki 1126 pistettä WRB:tä vastaan. Isossa roolissa pisteiden keräämisessä ovat olleet neljään sarjaan kaikista pelaajista eniten pisteistä tehneet GB:läiset Pyry Puharinen (961) ja Joonas Jähi (954).

Mainarit kärkeen – viisti ottelua pelattu 

Mainarit teki toista kertaa putkeen yli 1100 keilapistettä voittamalla kärkikamppailussa GB:n 1102-997. Varkauslaisten keskiarvo viiteen peliin on ollut loistava 1074 ja joukkue on ansaitusti kärjessä.

All Stars koki päivän ensimmäisen tappionsa Valttia vastaan, ja lahtelaisille sarjanousijoille toinen voitto tästä päivästä. Järjestys tässä vaiheessa kierrosta: Mainarit, GB, All Stars, TKK, Bay, WRB, Valtti ja Patteri.

Henkilökohtaisissa tuloksissa Joonas Jähi jatkaa kärjessä: viiteen sarjaan 1185 pistettä, mikä antaa keskiarvoksi mukavan 237. toisena on tuloksella 1135 TKK:n Jarno Lahti ja kolmantena GB:n Pyry Puharinen 1153 pisteellään.

Viimeistä viedään 

Mainarit on vahvasti kiinni kierroksen joukkueen tittelistä. Kuudesta ottelustaan joukkue on kerännyt huimat 700 bonuspistettä, voittanut viisi otteluaan ja joukkue on pelannut 1070 keilapisteen keskiarvolla. Kuudennessa pelissään se voitti All Starsin, joka on hyvän alun jälkeen tippunut neljännelle sijalle. Toisena on GB 239 pisteen päässä Mainareita ja kolmantena TKK.

Kuuden sarjan jälkeen TKK:n Jarno Lahti on ainoana ylittänyt 1400 pisteen tuloksella 1402. Käkisijoilla Lahden takana ovat yhä GB:n Joonas Jähi (1375), Pyry Puharinen (1362) ja Bayn riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Rami Mukkula (1340).

Viimeisten otteluiden jälkeen päivitämme tarkemmin uutisen alkuun kierroksen joukkueen tunnelmia.