Lauantaina pelattiin B-finaalissa kaksi osiota, joiden jälkeen jatkoi yhdeksän pelaajaa A-finaalin ensimmäiseen vaiheeseen.

Tulokset

B-finaalin ensimmäinen kierros

Nuorten puolella finaaliin mukaan nousi ”viivan alta” Viron Kaisa-Ly Lee Jonne Kaiskun tilalle, koska mukana olleista vain Emma Palermaa oli alle 16-vuotias. Kaisa-Ly jatkoi toiselle kierrokselle voitettuaan Antonio Valtosen 2-0. Muut jatkajat olivat Emma Palermaa, Tomi Laukkanen, Jussi Laine, Elissa Mehmet ja Felix Möller.

Yleisen sarjan jatkajat ovat: Viktor Mortensen, Joakim Allers. Siim Henrik Saar, Mila Nevalainen, Teemu Putkisto ja Robin Persson.

Seniori/veteraanien puolella jatkoon pelasivat ilman vastustajaa Petri Keituri ja Reija Lundén. Muut jatkajat ovat Timo Raatikainen, Tommi Teivainen, Tero Virtanen ja Pia Palviainen.

B-finaalin toinen kierros

Tiukan taiston jälkeen jäljelle jäi yhdeksän voittajaa. Kirein ottelu nähtiin kun Jussi Laine kisasi Tomi Laukkasta vastaan, ratkaisu tuli vasta kolmannen pelin viimeisessä ruudussa. Jussin  piti tehdä kymppiruutuun tupla ja keiloja pois sulkeakseen oven Tomilta. Jussin hermot piti loppuun asti, hän teki vaaditun ja jatkaa A-finaalin ensimmäiseen osioon.

Muut jatkoon menijät ovat Teemu Putkisto, Robin Persson, Siim Henrik Saar, Felix Möller, Emma Palermaa, Tero Virtanen, Reija Lundén ja Petri Keituri.

A-finaalin ensimmäinen osioon mukaan liittyy näiden yhdeksän lisäksi karsinnan sijoille 15-41 sijoittuneet pelaajat. Pelimuoto muuttuu sen verran, että pelataan paras viidestä.

A-finaalin ensimmäinen vaihe

Pienoista draamaa koettiin Reija Lundénin ja Hollannin Mark Jacobsin välisessä ottelussa. Ensimmäisessä sarjassa seiskaruudussa Markin kantapää irtosi, seurasi kaatuminen ja heitto yliastuttu. Hetken epäiltiin pystyykö hän jatkamaan, koska kantalappu ei pysynyt kiinni. Reija osoitti todella upeaa urheiluhenkeä antamalla yhden oman kantalappunsa lainaksi. Mark teki paikon ja voitti ensimmäisen sarjan Reijan kahden huonon ruudun myötä. Loppujen lopuksi Mark voitti 3-1.

Jussi Laine jatkoi tiukkaa ottelulinjaa pelatessaan Kert Truusia vastaan. Ratkaisua odotettiin viidennen sarjan kymppiruudussa, kun molemmilla oli alla kaksi voittoa. Kert teki ensiksi kaadon ja sen päälle 7 ja 1. Tällä lopetuksella Jussille jäi sauma voittaa pisteellä jos hän tekee kolme kaatoa. Ensimmäisellä kaato. Toisella kaato, kun neloskeila kaatui viimeisenä. Viimeinen heitto lähti taskua kohti, mutta kymppikeila pystyssä ja tasapeli. Lähdettiin siis uusintaan. Sääntöjen mukaan heitetään yhden heiton uusintoja, kunnes ratkaisu tulee. Tällä kertaa yksi uusintaheitto riitti. Kert aloitti kaadolla, johon Jussi vastasi kaatamalla kuusi keilaa. Näin Kert jatkoon.

Juho Rissanen – Mikkel Sörensen 3-0

Huomenna sunnuntaina jatketaan A-finaalin toisella osiolla alkaen klo 10. Pelaamassa ovat ensimmäisen vaiheen 18 pelaajaa ja heidän lisäksi karsinnan 14 parasta. Jatkoon menijät ratkeaa paras viidestä otteluista.