International Hammer Challengen perjantaihin mahtui kolme karsintaerää. Jarno Lahti keilasi upealla tavalla ison tuloksen 1450. Lahdella nimittäin oli viiden sarjan jälkeen vielä matkaa karsinnan kärkivauhtiin, mutta viimeiseen sarjaan miesten maajoukkuekeilaaja tälläsi 300 pisteen sarjan ja nousi karsinnan toiselle sijalle. Suomalaisittain Tiiamari Laukkanen sai ison onnistumisen iltaerässä tuloksella 1412.

IHC:n karsinta pelataan lauantaina päätökseensä, minkä lisäksi huomenna aloitetaan myös finaalivaiheet. Striimitiimi aloittaa selostetut lähetykset Talista huomisesta alkaen Timo Palermaan ja Pasi Uotilan selostuksella.

Jonkinlaisen viisasten kiven ovat ilmeisesti TKK:n miehet Petteri Salonen ja Jarno Lahti löytäneet. Nimittäin eilen Lahti oli isona apuna katsomossa, kun Salonen keilasi ison tuloksen 1423 ja 300 pisteen sarjan. Pelin jälkeen Salonen kiittelikin seurakaveriaan vuolaasti avusta ja vinkeistä.

Tänään sitten Lahti itse täräytti karsinnan kakkostuloksen 1450 ja teki vielä viimeiseen sarjaan 300 pistettä, mitä voidaan muuten pitää aika kovana suorituksena, kun radat kuuden sarjan aikana muuttuvat ja viimeinen sarja harvoin on se helpoin.

– Kyllä siinä viiden sarjan jälkeen jännitti, että riittääkö tulos tänään sinne karsinnan 14 parhaan joukkoon. Laskin, että 270 ainakin tarvittaisiin. Hyvä, että sai pikkaisen enemmän, niin nyt paikka siellä tuntuu aika varmalta, Lahti veisteli eränsä jälkeen.

Jarno Lahti

Muutenkin hyvään paikkaan iso tulos Lahdelle tuli, kun karsintaeriä on lauantaina enää kaksi jäljellä.

– Joo oma pelaaminen on välillä tuntunut ihan hyvältä, mutta välillä ollut myös hakemista ja sen takia vielä isoa tulosta ei itselläni ollut. Kiva saada pienen tauon jälkeen tuollainen tulos. Petteri eilen näytti, miten se 300 täällä tehdään. Hyvällä mielellä tästä finaaleihin. Minulla on ollut fressi ihan hyvin hallussa niin siitä on varmasti apua noissa pelaaja pelaajaa vastaan -peleissä, Lahti sanoo.

Iltapäivällä päivän toisessa erässä parhaiten suoriutui paljon vuosien mittaan Talissa kilpailuita kiertänyt Tanskan Carsten Hansen, joka nousi tuloksella 1434 karsinnan viidenneksi.

Suomalaisittain nähtiin hieno onnistuminen iltaerässä, kun nuorten maajoukkuekeilaaja Tiimamari Laukkanen keilasi 1412 pistettä, millä noustaan karsinnan kymmenennelle sijalle parhaana naiskeilaajana. Tuloksella Tiiamari oli erän toiseksi paras, vain kaksi pistettä enemmän teki Ruotsin Emil Svensson.

– Täytyy sanoa, että nyt tuntuu tosi hyvältä, koska viime aikoina minulla on ollut haastavaa saada hyvää tulosta aikaan, eikä ole osunut onnistumisia, niin kyllä EBT-kilpailun finaalipaikka tuntuu kivalta, kun se tuli vielä tällaisella tuloksella, Tiiamari sanoi erän jälkeen hymyssä suin.

Tiiamari Laukkanen sai maistuvan onnistumisen iltaerässä.

Huomiseen kahteen viimeiseen karsintaerään riittää jännitettävää karsintarajojen suhteen. Tällä hetkellä ennuste 41 parhaan joukkoon on 1353 ja 14 parjaan joukkoon 1410. 14 parasta siis pääsevät aloittamaan finaalit suoraan toisella kierroksella sunnuntaina.

Huomenna onkin sitten tiukka päivä turnauksessa ja varsinkin heille, joilla ei vielä ole jatkopaikkaan riittävää tulosta tehneet, mutta aikovat vielä pelata itsensä sunnuntaille saakka.

Ensin lauantaina keilataan kaksi karsintaerää klo 9.00 ja klo 13.00. Tämän jälkeen keilataan B-finaalien kaksi kierrosta klo 17 ja klo 18.30. B-finaalien yhdeksän parasta nousevat vielä mukaan A-finaalien ensimmäiseen vaiheeseen, joka startataan Talissa vielä klo 21.00.

Sunnuntaina jatketaan A-finaalien toisella kierroksella klo 10.00 ja tässä tosiaan mukaan liittyvät karsinnan 14 parasta. Turnauksen tarkat säännöt voit lukea täältä, minkä lisäksi uutisen lopussa kerrotaan, miten finaaleissa pelataan.

Lauantaina alkavat myös Striimitiimin selostetut IHC-lähetykset Talissa Pasi Uotilan ja Timo Palermaan selostamana, joten viikonloppuna IHC:n omalta YouTube-kanavalta pääsee seuraamaan turnauksen päätöspäivät.

Näin pelataan lauantaina alkavissa finaaleissa:

B-finaalissa pelaa 36 keilaajaa: 12 parasta senioria/veteraania (yli  60b), jotka eivät pääse A-finaaliin (heistä vähintään kaksi pitää olla veteraani-ikäisiä), 12 parasta A-finaalien ulkopuolelle jäävää nuorta (alle 20v), joista vähintään kaksi ovat juniorikeilaajia (alle 16v) sekä 12 yleisen kategorian keilaajaa, jotka eivät yllä A-finaaleihin.

B-finaalissa pelataan kaksi kierrosta pelaaja pelaajaa vastaan -matsipelejä, minkä jälkeen yhdeksän parasta B-finaalien pelaajaa nousevat mukaan A-finaalien avauskierrokselle. Heidän lisäksensä A-finaaliin etenee suoraan karsinnasta 41 parasta keilaajaa eli yhteensä 50 pelaajaa.  Karsinnan 14 parasta etenevät suoraan A-finaalien toiselle kierrokselle.

IHC kilpailuerät ja ilmoittautuminen 

IHC kotisivut ja Tulokset

IHC YouTube-kanava

Säännöt ja palkinnot

Rataolosuhde

Teksti ja kuvat: Henri Havusela