Eilisen tavoin International Hammer Challengessa pelattiin sunnuntaina erikoiseriä. Päivän avauserä oli pyhitetty alle 200 keskiarvon pelaajille sekä naisille. Päivän toinen erä oli senioreiden erikoiserä, jossa nähtiin kilpailun ensimmäinen 300 sarja Petri Keiturin toimesta, minkä lisäksi Jouni Helminen keilasi karsinnan kärkituloksen. 

Jouni Helminen, 54, on saanut hienon alun kaudelleen Talin keilahallissa. Keilailun saralla lähes kaiken kokenut Helminen keilasi vastikään Finnish Mastersin lopputurnauksessa avausosion kärkituloksen. Tänään hän siirtyi IHC:n karsinnan kärkeen kuuden sarjan tuloksella 1446. Kunnioitettava oli Helmisen kuuden sarjan rivi tänään: 265, 205, 214, 258, 279 ja 225.

– Keli on hyvin lähellä sitä Finnish Mastersin lopputurnauksen olosuhdetta ja ajattelin, että täällä voin myös saada hyvin kaatoja. Sain pari hyvää breikkiä tuohon matkan varrelle, niin tuli hyvä tulos. Pikkaisen tietysti olosuhde on eri, mutta aika samasta paikasta ja samalla pallolla pelasin myös tänään pienellä irrotusmuutoksella, Helminen kertoi ja paljasti myös, ettei enää karsinnassa heitä.

– Kyllä lähden nyt finaalia odottamaan, kun on niin kiireinen viikko edessä. Jotenkin puolieläkeläinen on onnistunut kalenterinsa täyttämään. Sitä en tiedä riittääkö tuo tulos karsinnan loputtua 14 parhaan joukkoon ja finaalivaiheen toiselle kierrokselle. Ainakaan itselleni keli ei kauhean haastavalta tuntunut ja ensi viikolla karsintaa tulee pelaamaan hyviä pelaajia, joten saa nähdä, Helminen sanoi kilpailujohtaja Jukka Savolaisen haastattelussa.

Sunnuntain iltaerä oli tosiaan senioreiden erikoiserä. Helmisen jälkeen tuloksissa toisena oli seniorikeilaaja Petri Keituri, joka myös teki erän avaussarjassaan turnauksen ensimmäisen 300 pisteen sarjan. Keituri ei ollut maksulla osallistunut kuitenkaan 300 ekstraan, joten 300 sarjan ekstrapalkinnot jäävät vielä odottamaan seuraavaa onnistujaa. Hänen kuuden sarjan tulos oli tänään 1342.

Kolmanneksi vahvin seniori erässä oli Tero Virtanen tuloksella 1324. Keiturin ja Virtasen väliin tuloksissa itsensä kiilasi Mila Nevalainen tuloksella 1327, mutta kesällä nuorten MM-kilpailuissa keilannutta Nevalaista ei vielä hetkeen lasketa seniorikeilaajaksi. Nevalainen on tuloksellaan karsinnan kokonaistilanteen 12. sijalla.

Sunnuntaina aamupäivällä keilattiin karsintaerä, joka oli suunnattu alle 200 pisteen keskiarvon keilaajille sekä naiskeilaajille. Erän ykköstuloksen 1367 keilasi Verneri Kettunen, jolle tulos on muuten aika kova, kun puhutaan alle 200 keskiarvon keilaajasta. Toiseksi keilasi karsinnan aikaisempaa tulostaan parantanut Juhani Tonteri tuloksella 1363. Erän kolmas oli Simon Tissarinen 1362 ja neljäs Patrik Päiviö 1356 pisteellään.

Aamupäiväerän parhaat alle 200 KA:n keilaajat vasemmalta: Tommi Teivainen, Verneri Kettunen ja Reija Lundén.

Päiviö on tehnyt turnauksessa jo kahteen kertaan yhdeksän kaatoa alusta, mutta molemmilla kerroilla kymppiruudun avausheitossa on jäänyt niin kutsuttu imukasi pystyyn.

– Pitää varmaan olla seuraavalla kerralla olla 10. heiton kohdalla parempi, Patrikin kerrotaan tokaisseen Talissa tänään.

Erän parhaat naiskeilaajat olivat: Marjaana Hytönen 1285, Pia Palviainen 1246 ja Peppi Konsteri 1241.

Vasemmalta: Pia Palviainen, Marjaana Hytönen ja Peppi Konsteri

 

Parhaat alle 200 keskiarvon keilaajat erässä olivat: Verneri Kettunen 1367, Tommi Teivainen 1258 ja Reija Lundén 1221.

Maanantaina IHC:ssa vietetään välipäivää, mutta tiistaina klo 13 keilataan veteraanien erikoiserä ja klo 17 päivän toinen karsintaerä, johon on muuten hyvin tilaa jäljellä, joten nyt on viimeistään hyvä aika varata paikka pelaamaan. Ensi viikolla turnaukseen saapuu myös paljon ulkomaalaisia huippukeilaajia ennen finaaliviikonlopun alkamista.

Kaikki karsintaerät ja ilmoittautumiset täältä:

IHC kilpailuerät ja ilmoittautuminen 

IHC kotisivut ja Tulokset

IHC YouTube-kanava

Säännöt ja palkinnot

Rataolosuhde

Teksti: Henri Havusela

Kuvat: Lilli Palermaa