Storm Lucky Larsen Mastersin 27 karsintaerää on saatu keilattua ja selvillä ovat ne 52 pelaajaa, jotka jatkavat kilpailua ja pääpotin tavoittelua. Lauantain kolmessa karsintaerässä tehtiin odotetusti kovia tuloksia. Viimeinkin saatiin PBA-supertähtiä tulosluettelon kärkipäähän, kun toiseksi viimeisessä erässä 26 Jesper Svensson ja EJ Tackett laittoivat pystyyn kaatomylläkät. Kaksikko eteni tasaisesti viisi sarjaa, mutta viimeisessä Jeppe veteli sen verran paremmin, 259-237, että hän tuon kiistelyn voitti ja otti samalla karsintavoiton pistein 1451 (keskiarvo 256,8). Tackett sai kokoon 1520 (253,3) ja sijoittui kolmanneksi. Heidän välissään on Viktor Albihn, jonka seitsemännessä erässä tekemä tulos 1525 näytti pitkään jopa lyömättömältä.

Kilpailun radanhoito oli ilmeisen asiakasystävällinen, vaikka useimmille keilaajille 42 jalkaa, 14 metriä, pitkä keli osoittautui pelin jossain vaiheessa hankalaksi ja ravistussarjoja tuli. Ilmeisesti runsas öljymäärä, 33,75 ml rataa kohti, yllätti useimmat keilaajat. Parhaana suomalaisena karsinnan selvittänyt Niko Oksanen, 1434 (239,0) sijalla 16, piti radanhoidosta sen kinkkisyydestä huolimatta: ”Oma näkemys, että iso öljymäärä, niin kelikin muokkaantuu tietysti paljon rataparin pelitavan mukaan, niin tulee helposti eroja niihin ja sitä kautta toki korreloituu sit tuloksissa. Hoito antaa mun mielestä ihan ok pelata eri tavoilla, tulostaso kun on korkea, niin oikea tapa pelata taskuun pitää löytää. Tuloksia on tehty uretaanilla, reaktiiveilla tai molempia käyttämällä.”

Suoraan finaalin toiseen vaiheeseen sunnuntaille pääsi 22 parhaan tuloksen tehnyttä keilaajaa, siihen vaadittiin tulos 1418 (236,3). Sen keilasivat kisan keulakuva Martin Larsen ja Joel Lothigius. Seuraavat 18 pelaajaa aloittavat loppukilpailun ykkösvaiheesta lauantai-iltana. Viimeisenä tuonne selvisi Timmie Ahl lukemalla 1393 (232,2). Ensimmäisenä ulos jäi Rami Mukkula tuloksella 1388, mutta kun hän oli paras alle 21-vuotias, riitti tuo tulos finaaliin sitä kautta. Onnetonta on, että pudotessaan suoralta listalta nuorten puolelle, Rami pumpsaisi pois siihen asti nuorten kisassa toisena olleen Jussi Laineen. Muut suomalaiset loppukilpailuun päässeet olivat Tomas Käyhkö ja Karo Hilokoski. 40 suoralla tuloksella finaaliin selvinneiden lisäksi sinne pääsi neljä pelaajaa eristä 1-10, kaksi senioria, kaksi nuorta, kaksi naista sekä parhaan viidennen ja parhaan kuudennen sarjan keilanneet.

Loppukilpailu alkaa lauantai-iltana klo 21.30 Suomen aikaa 30 keilaajan kuuden sarjan pelillä, josta 14 parasta etenee sunnuntaiaamuun klo 10. Silloin keilataan jälleen nollilta kuusi sarjaa ja 16 parasta jatkaa kilpailua. Kolmannessa ja neljännessä vaiheessa pelataan kolmen sarjan otteluita, joiden jälkeen selvillä on neljä semifinalistia. Välierät ja loppuottelu keilataan yhden sarjan peleinä.

Välierät voi nähdä ilmaiseksi klo 19.30 alkaen LaneTalk.com-kanavalla.

Kuva: Storm Lucky Larsen Masters 2024