Ensimmäiset suomalaiset ovat käyneet koettamassa onneaan ja taitojaan Lucky Larsen Mastersin karsinnassa Ruotsin Helsingborgissa. Kisaa on keilattu torstai-iltaan mennessä 19 erää ja jäljellä on vielä seitsemän erää perjantaina ja lauantaina. Meikäläisistä ahkerimmin ovat ratoja kuluttaneet Rami Mukkula ja Jussi Laine, joilla molemmilla on tehtynä tulos, joka tällä hetkellä oikeuttaa paikkaan sunnuntaina loppukilpailussa. Mukkula teki torstaiaamuna tuloksen 1388 (keskiarvo 231,3). Meno oli tasaisen hyvää ja toisen sarjan 264 antoi sen verran lisäpotkua, että kova tulos syntyi. Hän on ennen kahta viimeistä päivää listalla sijalla 21, mikä viittaa siihen, että tulos pitää loppuun saakka. Laine on pari sijaa alempana pistein 1385 (230,8) ja myös tuon luulisi riittävän finaaliin. Jussi veteli viisi sarjaa päälle 230:n, mutta neljänteen lipsahtanut 182 pudotti tulosta ja monta sijaa tulosluettelossa, sillä sen verran tiivistä on tuossa vähän vaille 1400 paikkeilla. Parhaan suomalaistuloksen on toistaiseksi tehnyt Niko Oksanen, joka oli paras torstain päiväerässä 17. Nikollekin sattui kovaan peliin harmittava 168-sarja viidenteen, mutta viimeiseen hän sen komeasti kuittasi pistein 298. Yhteensä kouvolalainen keräsi 1434 (239,0) ja sillä hän sijoittuu sijalle 10. Tuo tulos riittää varmasti loppukilpailuun ja todennäköisesti jopa 22 parhaan joukkoon, jotka pääsevät suoraan toiselle kierrokselle.

Koska Lucky Larsen Masters on PBA-kiertueen kilpailu, mukana on koko joukko Amerikan kärkikeilaajia. Moni on jo radalle kerinnyt, mutta huipputulokset ovat olleen harvassa. Parhaana PBA-miehenä on toistaiseksi englantilainen Dominic Barrett pistein 1468 (244,7). Jenkeistä listalla ylimmäksi on pelannut Wesley Low Jr. tuloksella 1439 (239,8). Varsinaiset supertähdet ovat olleet vaisuina, vain viime vuoden voittaja AJ Johnson on tehnyt listan kärkipäähän oikeuttavan tuloksen. Ykkösenä listalla komeilee edelleen Viktor Albihnin seiskaerässä tekemä 1525 (254,2).

Kilpailussa kaksi parasta naista, jotka eivät ole tehneet varsinaista finaalitulosta, pääsevät mukaan loppukilpailuun. Kun kyseessä on PBA-kilpailu, naisille ei ole luvassa minkäänlaisia tasoituksia. Parhaiten on toistaiseksi onnistunut tuore kolminkertainen Euroopan mestari Nora Johansson, joka on listoilla sijalla 29 tuloksellaan 1379 (229,8). Tuo saattaa piisata mukaan, mutta hilkulla se on. Seuraavat finaaliin halajavat naiset ovat kiintiöpaikoilta Danielle McEwan ja Josefin Hermansson.

 

Pekka Korpi

Kuva: Storm Lucky Larsen Masters 2024

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille