Lahden keilahallissa kesän aikana pelatun veteraanien kesätiistain finaali pelattiin tiistaina. Kisa aloitettiin 7.5. jolloin mukana oli 60 lahtelaista veteraania. Kesän aikana osakilpailuja oli kaikkiaan 16, viimeinen pelattiin elokuun tiistaina 20.8. Kilpailusuorituksia veteraaneille kertyi kaikkiaan lähes tuhat, tarkalleen 913.

Joka tiistai pelattiin kolme sarjaa amerikkalaisittain ja osanottajat saivat pisteitä sijoituksensa mukaan. Miesten sarjassa päivän paras sai 40 pistettä, muut siitä alaspäin pisteen välein niin kauan kuin pisteitä riitti. Naisten sarjassa vastaavasti tehtiin 20 parhaalle. Lopulliseen pistetulokseen laskettiin kummassakin sarjassa kymmenen parhaan osakilpailun pistemäärä. 14 eniten pisteitä saanutta miestä ja 6 eniten pisteitä saanutta naista pääsi tiistain finaaliin. Osakilpailuihin osallistui myös kilpailijoita Lahden ulkopuolelta, kaukaisimmat Kouvolasta ja Tuusulasta.

Miesten pistekilpailun voitti Lahden Falconsin Juhani Pärssinen pistemäärällä 370. Naisten sarjassa kärkinainen oli Lahden Bayn Päivi Lähteenmäki 195 pisteellään.

Itse mukana olleena ja osakilpailuissa 182 pistettä tienanneena haluan kiittää Lahden Keilahallia kaikkien osallistuneiden puolesta tästä veteraanien viihdyttämisestä. Finaalissa pelattiin 5 sarjaa amerikkalaisittain.

Iloiset finalistit valmiina kisaan.

Finaali alkoi tasaisena, miesten sarjassa ensimmäisen sarjan jälkeen viiden kärkimiehen välinen ero oli 16 pistettä, Lahden Bayn Keijo Kukkosen ollessa kärjessä 217 pisteellään. Naisten sarjassa alku oli samanlainen, 3 parasta oli neljän pisteen sisällä Bayn Ritva Laakan ollessa kärkipaikalla 197 pisteellään.

Kolmen sarjan jälkeen miesten sarja kärjessä oli Bayn Sulo Hietala 649 pisteellään, Lahden KV:n Veikko Elorannan 618 ollessa toisena ja Keijo Kukkosen 610 kolmantena.

Naisten sarja kärkeen nousi Bay:n Seija Ruponen 634 pisteellään, LNK:n Maritta Kurki oli toisena kymmenen pisteen päässä.

Ennen viimeistä sarjaa miesten kärkikolmikossa olivat Veikko Eloranta 827, Sulo Hietala 9809 ja Keijo Kukkonen 799. Naisten kärkikolmikon muodostivat Seija Ruponen 859, Maritta Kurki 852 ja Päivi Lähteenmäki 814. Molemmissa oli odotettavissa jännittävä viimeinen sarja.

Näin tasa-arvon aikakautena oli merkittävää, että molempien sarjojen yhteisen lopputuloslistan kärjessä oli kaksi naista. Seija Ruponen voitti naisten sarjan tuloksella 1061, Maritta Kurki 1056 oli toinen, ratkaisu tuli sarja viimeisessä ruudussa. Päivi Lähteenmäki 1017 oli kolmas.

Miesten finaalin voitti Sulo Hietala 1049 ennen Veikko Elorantaa 1018 ja Keijo Kukkosta 1008.

Vielä kerran kiitokset Lahden Keilahallille mukavasta kesästä, tapaamme syyskuussa.