Reilun viikon kestävä International Hammer Challenge tuo kansainvälisen huipputurnauksen ja keilailujuhlan toista kertaa Talin keilahalliin 30.8.-8.9.2024. Voittaja kuittaa itselleen muhkean kuuden tuhannen euron pääpalkinnon, minkä lisäksi palkintorahoja jaetaan yhteensä yli 40 000 euroa. Turnaus täyttyy kotimaisista ja ulkomaalaisista huippukeilaajista, minkä lisäksi turnauksen tarkoituksena on tarjota mahdollisuutta loppukilpailuihin eri kategorioissa, sillä IHC:ssa on viime vuoden tavoin sekä A- että B-finaalit, joihin etenee karsinnan jälkeen yhteensä 77 keilaajaa. B-finaalien kautta yhdeksän parasta keilaajaa lunastaa itselleen paikan A-finaaleihin.

Turnauksen omalla YouTube-kanavalla pystyy seuraamaan karsintaerien kulkua. Striimitiimin selostetut lähetykset alkavat finaaliviikonloppuna lauantaina 8.9.

IHC on European Bowling Tourin osakilpailu, joka käynnistyy tulevana perjantaina yhdellä karsintaerällä. Early bird -erä keilataan perjantaina klo 17.00. Kilpailupäiville löytyy vielä vapaita paikkoja, varaa pelipaikkasi täältä:

Kilpailuerät ja ilmoittautuminen 

Karsintaerien jälkeen finaalit pelataan Talissa lauantaina ja sunnuntaina 7.-8. syyskuuta.

B-finaalissa pelaa 36 keilaajaa: 12 parasta senioria/veteraania (yli 60v), jotka eivät pääse A-finaaliin (heistä vähintään kaksi pitää olla veteraani-ikäisiä), 12 parasta A-finaalien ulkopuolelle jäävää nuorta (alle 20v), joista vähintään kaksi ovat juniorikeilaajia (alle 16v) sekä 12 yleisen kategorian keilaajaa, jotka eivät yllä A-finaaleihin.

B-finaalissa pelataan kaksi kierrosta pelaaja pelaajaa vastaan -matsipelejä, minkä jälkeen yhdeksän parasta B-finaalien pelaajaa nousevat mukaan A-finaalien avauskierrokselle. Heidän lisäksi A-finaaliin etenee suoraan karsinnasta 41 parasta keilaajaa eli yhteensä 50 pelaajaa.  Karsinnan 14 parasta etenevät suoraan A-finaalien toiselle kierrokselle.

Linkki: Euroopan Keilailuliiton sivuilta löydät kaikki säännöt ja palkinnot 

Kilpailujärjestäjä Bowling Oy:n liiketoimintajohtaja sekä IHC:n turnausjohtaja Jukka Savolainen ja koko muu Talin henkilökunta pitävät hyvää huolta pelaajista sekä kilpailun etenemisestä. Talin keilahallin maine on kansainvälisesti loistava ja tuntuu, että Talin arvostus on vain kasvanut viime vuosina. Tätä artikkelia kirjoittaessa kilpailuun on ilmoittautunut 276 pelaajaa.

– Ainahan ennen kisaa on jännittyneet tunnelmat siitä, onko kaikki varmasti tehty hyvin. Pelivarauksia odotamme vielä lisää. Ulkomaalaisia on hyvin ilmoittautunut, mutta suomalaisilta toivomme vielä lisää aktiivisuutta. Tietysti tähän vaikuttaa se, että kausi on vasta alussa, mutta pelipaikkoja on vielä hyvin tarjolla, Savolainen sanoo ennen H-hetkeä.

Kilpailujohtaja odottaa hyvää turnausta.

– Tullaan näkemään paljon hyvää keilailua ja varmasti. Viime vuoteen verrattuna olosuhde on enemmän perinteinen EBT-keli.  Ilmoittautuneiden joukossa on uusia ulkomaalaisia pelaajia, joita en tunne. Sieltä voi tulla yllätyksiä. Mukana on esimerkiksi Australian Callum Brock, joka taitaa olla  Jason Belmonten jälkeen ensimmäinen australialainen kilpailija Talissa, Savolainen kertoo ja jatkaa.

– Hieno nähdä myös se, että kilpailuun saapuu paljon junioreiden EM-kilpailuihin osallistuneita pelaajia. Varmasti se on viesti, että jotain teemme oikein, kun he haluavat osallistua toistamiseen tänä vuonna kilpailuun Talissa. Ylipäätään mielenkiintoista nähdä, miten nuoret kilpailussa pärjäävät, Savolainen sanoo.

Viime vuonna IHC järjestettiin ensimmäisen kerran ja silloin pelattiin suomalaisnaisten tähdittämä loppuottelu. Turnauksen voitti Jenni Heino ja toiseksi ylsi Sanna Oksanen.

– Upealta tuntuu, eikä meinaa uskoa, että mitä tuli tehtyä. Kyllä tämä on oman keilailu-urani isoin voitto. Olen koko kesän kylläkin harjoitellut ja kisannut, joten tehty työ radoilla kantaa tulosta, Heino kertoi vuosi sitten hienon voiton jälkeen.

Jenni Heino kruunattiin ensimmäisen International Hammer Challengen voittajaksi 2023.

Viime vuoden turnaus oli kaikin puolin onnistunut ja tänä vuonnakin jo tähän mennessä osallistujia on ilmoittautunut 270. Ulkomaalaisia pelaajia tullaan näkemään sankoin joukoin Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Englannista, Virosta ja Saksasta sekä myös muista maista.

SKL tiedottaa IHC:sta läpi turnauksen ajan. Jokaisen kisapäivän päätteeksi julkaisemme uutisen sivuillamme päivän kohokohdista. Lisäksi viimeisten päivien ajan olemme paikan päällä Talissa tiedottamassa tiiviimmin ratkaisuhetkistä.

Striimitiimi lähettää turnauksen suorana turnauksen omalla YouTube-kanavalla 

IHC turnauksesta Talin keilahallilta toteutetaan livelähetyksiä koko turnauksen ajan. Selostetut lähetykset Striimitiimin Pasi Uotilan ja Timo Palermaan selostamina alkavat kilpailun huipentuessa lauantaina 7.9., minkä jälkeen Uotila ja Palermaan selostetut lähetykset jatkuvat ratkaisuun saakka.

IHC YouTube -kanava

Striimitiimin kotisivut 

Linkit turnauksen seuraamiseen:

IHC kilpailuerät ja ilmoittautuminen 

IHC kotisivut

Säännöt ja palkinnot 

Rataolosuhde

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela