Kuurojen keilailun EM-kilpailut Belgiassa päättyivät lauantaina. Suomen Kuurojen Urheiluliiton keilailumaajoukkueelta jäi pistesijat saavuttamatta. Parhaana suomalaisena oli Satu Lintula, kokonaiskilpailun sijalla 17.

Valmentaja, Timo Silvasti, kertoi, että alussa koko joukkueen pelilinjojen löytymisen kanssa oli hankaluuksia ja sen seurauksena tuli huolimattomuusvirheitä, jotka maksoivat paljon pisteitä. Pelien edetessä virheitä syntyi edelleen.

-Kilpailupäivien edetessä Arja Kantola pystyi pelaamaan rennosti ja tulosta syntyi sen verran paljon, että sillä kolkuteltiin Masters-rajaa, jääden siitä kuitenkin noin 30 pistettä, Silvasti lisää.

Lopulta Suomen maajoukkueesta vain Satu Lintula selvitti tiensä Master-kisaan. Master-kilpailussa Satu Lintula keilasi tshekkiläistä Pavlina Malérovà vastaan tiukan ottelun häviten kuitenkin 1-2.

Miesurheilijat kokivat, että antoivat tasoitusta paljonkin välinepuolella. Lisäksi Risto Rautiainen oli ensimmäistä kertaa mukana arvokilpailureissussa.

-Kokonaisuutena voidaan todeta, että lisätreeniä tarvitaan, etenkin eri olosuhteiden pelaamisessa, mutta yhtenä asiana ovat sitten pelivälineet. Tavoite on suorittaa, tietenkin kukin osaltaan, uusien pallojen hankintoja tulevan kauden aikana niin, että emme anna tasoitusta välineiden osalta, valmentaja Silvasti lisää lopuksi.

Keilailun EM-kilpailut, 7.-17.8.2024, tulokset:

Naisten henkilökohtaisissa kilpailuissa  Satu Lintula 12. (tulos 1050) ja Arja Kantola 40. (tulos 892).
Miesten henkilökohtaisissa Alf Ekström 51. (tulos 966) ja Risto Rautiainen 61. (tulos 887).
Parikilpailuissa Naispari Kantola-Lintula keilasi yhdessä sijalle 11. Miespari Ekström-Rautiainen ylsi sijalle 25.
Triokilpailussa ja joukkuekilpailussa miehet sekä naiset kilpailivat maiden sekajoukkueissa ja pyrkivät parantamaan sijoituksiaan.

Kokonaiskilpailuiden voittajat kaikkien osioiden jälkeen ja suomalaisten sijoitukset:

Naiset
voiton vei ranskalainen Noémie Raynad (tulos 4612)
Satu Lintula 17. (tulos 4027)
Arja Kantola 26. (tulos 3957)

Miehet
voiton vei ranskalainen Ludovic Bartout (tulos 5157)
Alf Ekström 44. (tulos 3978)
Risto Rautiainen 50. (tulos 3767)

Kilpailuiden tulokset löytyvät kilpailujen virallisilta nettisivuilta: EC Deaf Bowling 2024 sekä
kisafiilikset koosteina Facebook-kanavan kautta.

Teksti: Sini Savolainen, Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja

Kuvat: SKUL ry, keilailumaajoukkue