Uusi, kaikki ammattilaiskiertueet yhdistävä kilpailu käynnistyy tänään Arkansasin Jonesborossa. PBA, PWBA ja PBA50 -kiertueet keilaavat ensimmäistä kertaa Jonesboro Trios -nimisen joukkuekilpailun.

Kilpailun karsinnassa jokainen ammattilaissarja keilaa oman karsintansa, kaksi kertaa viisi sarjaa, ja tämän perusteella 16 parasta etenee jatkopeleihin joka sarjasta. Karsinnan perusteella muodostetaan joukkueet siten, että karsinnan voittajat menevät samaan joukkueeseen, karsinnan kakkoset toiseen joukkueeseen ja niin edelleen.

Kilpailun karsinta alkaa tänään ja karsinta keilataan niin, että yli 50-vuotiaat keilaajat aloittavat, seuraavaksi keilaavat naiset ja lopuksi miehet. Mika Koivuniemi on ainoana suomalaisena mukana kilpailussa ja hän keilaa PBA50-sarjassa. Koivuniemi aloittaa karsinnan siis tänään klo 16 Suomen aikaa.

Ensimmäiset viiden sarjan osiot keilataan tänään ja toiset osiot huomenna perjantaina. Kilpailuajat ovat molempina päivinä samat eli PBA50-keilaajat aloittavat klo 16 Suomen aikaa, PWBA-naiset klo 21 ja PBA-keilaajat klo 2.00.

Lauantaina keilataan jatkopelit, jossa joukkueet keilaavat round robinin kahdessa kahdeksan sarjan osassa. Tämä round robin pelataan baker-pelitavalla ja karsinnan pisteet eivät seuraa mukana, joten tämä osio alkaa täysin nollasta. Viisi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin ja ne keilataan vielä samana iltana.

Kilpailua voi seurata BowlTV:n kautta.

 

Kilpailun sivuille

 

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: PBA