PBA50 Petraglia Championship päättyi John Janawiczin voitonjuhliin. Mika Koivuniemi sijoittui kolmanneksi ja on nyt ollut pudotuspeleissä neljä kertaa peräkkäin. Tänään PBA50 World Series of Bowling jatkuu PBA50 World Championshipilla.

Janawicz oli pudotuspelien kolmossijoitettu ja hän sai ensimmäisenä vastaansa nelossijoitetun Tom Adcockin, joka voitti Mark Clarkin ensimmäisessä ottelussa 222-216. Janawicz ei antanut Adcockille mitään mahdollisuutta sarjallaan 280 Adcockin 226:tta vastaan.

Semifinaalissa nähtiin uusinta Bud Moore Players Championshipin loppuottelusta, kun Janawicz kohtasi jälleen Koivuniemen. Koivuniemi aloitti tuplalla, paikolla ja kaadolla, mutta jätti reiät sekä viidenteen että kuudenteen ruutuun. Janawicz teki alkuun kaksi paikkoa, mutta otti vahvan johdon sen jälkeen tekemällään kuuden kaadon jonolla. Koivuniemi ei saanut kaatoa kuin vasta yhdeksänteen ruutuun, joten Janawicz vei tämän ottelun 258-184.

Loppuottelussa Janawicz kohtasi Dennis Killoughin. Vasta toista PBA50-kiertueen kilpailuaan pelaava Killough antoi kunnon vastuksen. Killough aloitti tuplalla, paikolla ja tuplalla ja johti ottelua sarjan puolivälissä. Sitten hän teki paikon, kaadon ja paikon ja lopetti sarjansa upeaan neljän kaadon jonoon. Se ei kuitenkaan riittänyt Janawiczia vastaan, sillä tämä teki kuudennesta ruudusta eteenpäin neljän kaadon jonon. Kymppiruutuun lähdettäessä Janawicz tarvitsi tuplan voittoon ja sen hän teki. Janawiczille kauden neljäs titteli lukemin 248-238.

Koivuniemi keilasi jälleen loistavat ottelut 16:n ja kahdeksan parhaan paras viidestä -ottelukierroksilla. Ensimmäinen ottelu Eugene McCunea vastaan venyi viidenteen sarjaan. McCune voitti ensimmäisen ja kolmannen sarjan, mutta oli suurissa vaikeuksissa kahdessa viimeisessä. Koivuniemi otti kaksi viimeistä sarjavoittoa lukemin 210-152 ja 213-168.

Toisessa ottelussa Koivuniemi kohtasi Charles Ferrellin. Koivuniemi vei kaksi ensimmäistä sarjaa, ensimmäisen niukemmin 238-230 ja toisen hieman reilummin 201-178. Kolmas sarja oli jännittävä ja sen voitti Ferrell kolmella pisteellä 258-255. Neljännessä Koivuniemi oli kuitenkin vahvempi ja eteni pudotuspeleihin sarjallaan 242 Ferrellin 212 vastaan.

Tänään käynnistyy World Series of Bowlingin viimeinen kilpailu, PBA50 World Championship. Kilpailun voittaja ansaitsee itselleen 25 000 dollaria sekä major-tittelin. Kilpailussa pelataan 18 keilaajan round robin, josta kaksi kuuden sarjan kierrosta keilataan tänään. Huomenna kilpailu huipentuu viimeisellä kuuden sarjan kierroksella sekä viiden parhaan pudotuspeleillä.

Koivuniemi lähtee round robiniin viidenneltä sijalta 140 pistettä kilpailua johtavaa Chris Barnesia perässä. Ensimmäinen round robin -kierros alkaa Suomen aikaa klo 16 ja toinen kierros klo 21.