Joonas Jehkinen, Niko Oksanen ja Jesse Kallio ovat vahvasti kiinni loppukilpailupaikoissa Brunswick Euro Challengessa. Jehkisen tulos 1414 oikeuttaa karsinnan sijaan 19, Oksasen tulos 1407 sijaan 23 ja Kallion tulos 1400 sijaan 25. Karsinnan 50 parasta etenee suoraan loppukilpailuun.

Myös Jarno Lahti ja Juho Rissanen ovat vielä kiinni loppukilpailupaikoissa tiistain ja keskiviikon alkueristä, joista viisi parasta karsintarajan ulkopuolelta pääsee jatkoon. Lahden tulos on 1355 ja Rissasen 1342. Lahti on tuolla listalla toisena ja Rissanen viidentenä. Karsintaraja ennen viimeistä päivää on 1360. Karsintaa johtaa edelleen Singaporen Jaris Goh tuloksella 1472.

Tänään keilataan vielä kolme karsintaerää sekä desperadoerä. Seuraava erä alkaa Suomen aikaa klo 13 ja siellä on mukana useita suomalaisia tavoittelemassa loppukilpailupaikkaa. Desperadon arvioitu aloitus on noin 00.30 Suomen aikaa.

Huomenna pelattavassa loppukilpailussa keilataan neljä vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa 52 keilaajaa pelaa viisi sarjaa, jonka perusteella 16 parasta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Toisessa vaiheessa 28 keilaajaa (top 16 edellisestä ja karsinnan 12 parasta) pelaa viisi sarjaa ja kahdeksan parasta etenee kolmanteen vaiheeseen.

Kolmas vaihe on kahdeksan parhaan round robin eli jokainen keilaa jokaista vastaan. Voitosta saa 30 bonuspistettä, tasapelistä 15. Toisen vaiheen pisteet tulevat mukaan, joten kilpailun kolme parasta määräytyy 12 sarjan ja round robinin voittobonusten perusteella. Sijoitussarjaa ei pelata.

Kolme parasta siis jatkaa neljänteen vaiheeseen, jossa pelataan pudotuspelit. Kolmas ja toinen kohtaavat ensin sarjan ottelussa ja heistä voittaja kohtaa ykkössijoitetun.

Loppukilpailu alkaa huomenna Suomen aikaa 9.30.

 

Kilpailun sivut

Tulokset

Online scoring

Livestream

 

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: Streamforce4bowling