Sunnuntaina aamulla nuorten MM-radoilla keilattiin finaaleita luukuunottamatta päätökseen naisten ja miesten parikilpailut. Jatkopeleissä pelanneet Rami Mukkula ja Karo Hilokoski sekä Stella Lökfors ja Tiiamari Laukkanen eivät yltäneet välieriin, kuten aikaisemmin tänään uutisoimme. Vielä välierien jälkeen Korean Incheonissa pelattiin naisten joukkuekilpailun karsinta. Siinä Suomi eteni odotetusti 16 joukkueen jatkopeleihin yhdeksänneltä sijalta. Maanantaina MM-turnauksessa pelataan ainoastaan miesten joukkuekilpailun karsinta. 

Suomen nuorten naisten joukkueen jatkopaikkaa voi kutsua odotetuksi siitäkin syystä, että naisten joukkuekilpailussa oli mukana 20 joukkuetta ja niistä 16 eteni tiistaina pelattaviin jatkopeleihin. Peppi Konsteri, Stella Lökfors, Mila Nevalainen ja Tiiamari Laukkanen tekivät kymmeneen sarjaan 1890 pistettä ja sillä irtosi yhdeksäs sija.

Jatkopaikan lisäksi tärkeää oli tänään löytää joukkueelle toimivia asioita, joita tarvitaan tulevassa kahdeksan joukkueen Round Robinissa, jossa on tiedossa kovia pelejä. Naisten joukkuekilpailun karsinnan kärjessä olivat odotettuja maita: Korea, Malesia, Ruotsi, Singapore ja Yhdysvallat.

Naisten joukkuekilpailun karsinnan tulokset 

– Ihan ok peli meiltä tänään ja tänään oli kyse siitä, että hoidetaan tuo jatkopaikka meille. Se oli ihan kivakin tänään, että pystyimme samalla aika tarkasti keskittymään ratoihin ilman suurta painetta tuloksesta. Ainakin omassa pelissäni keskityin tänään paljon pallon lukemiseen. Totta kai aina mentiin kaatoa tekemään. Tänään ei ollut meiltä isoja sarjoja, mutta uskon, että pystymme niitä jatkopeleissä tekemään. Hyviä havaintoja ja ajatuksia saimme tänään. Pidetään joukkue tiiviinä kasassa tiistaina, kommentoi Suomen joukkueen peliä Peppi Konsteri.

Suomen joukkue miesten joukkuekarsinnassa maanantaina klo 7.30

Suomen nuorten miesten joukkue Rami Mukkula, Karo Hilokoski, Luukas Väänänen ja Markus Lahti pelaavat huomenna oman joukkuekilpailun karsintansa. Miesten kilpailussa joukkueita on enemmän ja lähtötilanne karsintaan hieman toinen kuin naisissa, mutta totta kai jatkopaikka on se ensimmäinen tavoite.

– Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan ja meidän joukkueessa kaikilla on näyttänyt ihan hyvältä pelaaminen. Itselläni vähän ollut vähän haastetta keilojen lähtemisen kanssa, mutta jos ne saadaan vielä vähän paremmin tippumaan, meillä on hyvät mahdollisuudet joukkueena, sanoo ytimekkäästi Markus Lahti.

Markus Lahti

”Makella” on simppeli ja hyväksi todettu suunnitelma siihen, millä Suomen joukkue huomenna nappaa paikan 16 parhaan joukossa.

– Taskuun kun osutaan ja paikataan hyvin, niin sillä varmasti päästään jo pitkälle ja sinne 16 joukkoon. Karsinnassa kärkisijoille tarvitaankin jo sitten enemmän kaatoja. Bakerina kun pelataan, niin eroaahan se siinä, että iso merkitys on kymppi- ja ysiruudun heittäjillä. Katsotaan huomenna,  kenellä meistä lähtee keilat ja sen mukaan tehdään päätöksiä. Muuten se ei hirveästi normaalista eroa. Toki kaikkien pitää onnistua ja olla omissa ruuduissa hereillä. Meillä on hyvä joukkue ja meidän kaikki pelaajat osaavat tuon uretaanipelaamisen, millä täällä heitetään käytännössä kaikki matsit, Make sanoo.

Poikien otteita voi aamulla seurata kisajärjestäjän sivuilta. Suomi pelaa radoilla 11, 13, 22, 10, 16, 20, 12, 17, 18 ja 14.

Aikaisempi uutinen tältä päivältä:

 

Tulokset 

Nuorten MM-kilpailuiden aikataulut: Pe-Su | Ma-To 

Rataolosuhde 

Kotisivut 

Livestream 

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela