Luukas Väänänen ja Markus Lahti jäivät 16 parhaan ulkopuolelle MM-parikilpailussa. Kaksikko pelasi pitkään karsintarajan yläpuolella, mutta hyvien sarjojen aikana isot tulokset jäivät puuttumaan, minkä lisäksi kahden viimeisen sarjan yhteistulos 378 tiputti Luukaksen ja Markuksen lopulta 54 pisteen päähän karsintarajasta 26. sijalle

Sunnuntai on mielenkiintoinen päivä MM-radoilla. Yöllä Suomen aikaan klo 3.00 Tiiamari Laukkanen ja Stella Lökfors keilaavat parikilpailun jatkopeleissä. Tämän jälkeen miesten Round Robinissa klo 6.00 keilaavat Karo Hilokoski ja Rami Mukkula. Mahdolliset välierät pelataan heti tämän jälkeen. Sunnuntaihin mahtuu myös naisten joukkuekilpailun karsinta klo 10.30. 

Tässä uutisessa Suomen joukkueen toinen valmentaja Piritta Kantola summaa huomista päivää sekä Luukas Väänäsen ja Markus Lahden peliä, joka näytti tänään monessa kohtaa hyvältä, mutta kymmenen sarjan lopputulos 2108 tiputti heidät 26. sijalle. Eroa karsintarajaan jäi 54 pistettä.

– Pojilla oli hyvä fokus tänään eikä varsinkaan alussa helppoja virheitä juurikaan tullut pelaamisen ollessa selkeää ja simppeliä. Kaatojonot jäivät tänään lyhyiksi ja hyvätkin sarjat jäivät sinne noin 220-230 pisteeseen. Oli myös paljon sitä, että kun toisen oli kartalla, toisella meni huonommin. Mutta sehän on tämän pelitavan suola, että jossain kohtaa molemmilla on oltava hyvä reaktio kummallakin, että saa isoja sarjoja. Harmittaa, kun pojilla oli tänään hyvää työntekoa taistelua. Lopussa tuli huonoja ruutuja senkin takia, kun peli oli menetetty, summaa Suomen joukkueen valmentajista Piritta Kantola.

Huomenna on päivä uusi ja Suomen joukkueella on parit mukana sekä naisten että miesten 16 parhaan Round Robineissa. Tiiamari Laukkanen ja Stella Lökfors pelaavat paikallista aikaa aamuerässä, joka alkaa Suomen aikaan klo 3.00. Tiiamarin ja Stellan pelin jälkeen miesten parikilpailussa lopulta hienosti kuudenneksi sijoittuneilla Karo Hilokoskella ja Rami Mukkulalla on hieno mahdollisuus miesten jatkopeleissä pelata pääsystä mitalipeleihin.

– Sinne lähdetään avoimin mielin taas voittamaan jokaista peliä. Tiiamarilla ja Stellalla yhtään helppoa vastusta ei ole, mutta pelimuoto on sellainen, että heikommallakin sarjalla voi voittaa ja isolla sarjalla myös hävitä. Huomenna pelataan vain voitosta. Hienoa, kun Karo ja Rami pääsevät hyvän karsintapelin jälkeen jatkamaan pelejä. Myös heillä on kaikki mahdollista huomenna. Mennään molempiin Round Robineihin huomenna pelaamaan heitto ja sarja kerralla, Piritta sanoo.

Kuten tiedämme, Piritta on ollut keilailun saralla monessa mukana oman keilailu-uran lisäksi. Mitä kokenut keilailuvalmentaja ja -vaikuttaja ajattelee tässä vaiheessa näistä nuorten MM-kilpailuista?

– Paljonkin olisi asioita, joita nostaa esille. Olisi hienoa, jos joskus iso yleisö Suomessa pääsisi näkemään paikan päälle näitä kisoja, että miltä se näyttää, kun maailman parhaat nuoret keilaajat kokoontuvat pelaamaan. Ei ole mitään isoja eroja maanosasta riippumatta. Tietyt tavat pelata ovat tutumpia toisille kuin toisille, mutta suorituksissa ei juurikaan ole eroja ja keilailumaailma on yhtenäinen tänä päivänä. Se on hienoa katsottavaa. Toisaalta pelaajat ovat kuitenkin myös nuoria, että siinä on eroa aikuisten kisoihin. Mutta täällä saa todistaa hienoa lahjakkuutta ja  hienoa tekemistä radoilla. Se on hienoa olla hallissa tätä katsomassa, Piritta kuvailee.

Sunnuntain ohjelman huomenna täydentää naisten joukkuekilpailun karsinta, jossa Peppi Konsteri, Stella Lökfors, Mila Nevalainen ja Tiiamari Laukkanen pelaavat kymmenen sarjaa bakerina.

– Meillä on vahva joukkue ja erilaisia vahvuuksia joukkueen sisällä. Itse joukkuepelissä me olemme hyviä ja osaamista siihen. Lisäksi meillä on hyviä joukkuepelaajia. Huomenna meille on tärkeää onnistua huomenna tärkeissä paikoissa. Keilat ovat täällä tiukassa ja rataolosuhde ei missään nimessä ole ihan simppeli ja siinä on haastetta. Huomenna pyritään löytämään pelaajillemme oikeat ratkaisut, kun yksi ratkaisu ei toimi kaikille, Piritta sanoo.

Tulokset 

Nuorten MM-kilpailuiden aikataulut: Pe-Su | Ma-To 

Rataolosuhde 

Kotisivut 

Livestream 

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela