Stella Lökforsin singlen välierävoiton jälkeen nuorten MM-kilpailuiden perjantaihin mahtui vielä sekä miesten että naisten parikilpailuiden ensimmäiset karsintaerät. Karo Hilokoski ja Rami Mukkula onnistuivat loistavasti omassa pelissään tänään ja keilasivat omassa karsintaerässään toiseksi. Naisten parikilpailussa Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen lopettivat oman urakkansa harmittavasti kolmeen heikompaan sarjaan ja olivat eränsä yhdeksänsiä. He saavat vielä jännittää, riittäkö heidän tulos 16 parhaan joukkoon. 

Rami Mukkula ja Karo Hilokoski voivat valmistautua jatkopeleihin. Kaksikon tekeminen oli alusta loppuun tänään varman näköistä ja bakerina pelattu kymmenen sarjan urakka päättyi tulokseen 2228, KA 222,8. Sillä irtosi erän kakkossija.

– Tätä lähdettiin hakemaan, eikä siihen ole paljoa lisättävää. Meillä oli hyvät palloreaktiot molemmilla ja taskuun osuminen tuntui helpolta. Jos jotain jäi, niin yleensä se oli helposti paikattava kuvio. Se auttoi paljon tänään, eikä reikiä paljoa tullut. Se on täällä iso avain, että pystyy ehjää peliä pelaamaan, Rami Mukkula tiivisti päivän päätteeksi.

Rami myös odottaa innolla jatkopelejä. Kuten singlessä, myös parikilpailussa ja muissakin osioissa näissä MM-kilpailuissa karsinnan päätteeksi 16 parasta jatkaa kahden lohkon Round Robiniin.

– Hyvältähän se tuntuu päästä noita pelejä pelaamaan. Muutenkin tällä kisareissulla on ollut hauskaa Karon kanssa, niin se on mukava päästä yhdessä pelaamaan myös jatkopelejä. Luotin kyllä pelikaveriin tänäänkin sataprosenttisesti, Rami sanoo.

Karo Hilokoski on samoilla linjoilla onnistuneen pelin jälkeen.

– Itsellänikin oli hyvä luotto pelata omaa peliä, kun tiesin Ramin tekevän oman hommansa hyvin. Tosi paljon helpompaa oli muutenkin tänään pelata. Se single oli itselleni ensimmäinen peli arvokisoissa, niin tänään tuntui paljon vapautuneemmalta. Radat olivat tänään paremmin hanskassa. Ehdottomasti yksi tavoite on nyt saavutettu, kun jatkopelejä päästään pelaamaan. Nyt vain lisää pökköä pesään, Karo sanoo.

Rami ja Karo näyttivät tänään nauttivan pelaamisesta.

– No kyllä. Ei tarvinnut yhtään miettiä ongelmakohtia, vaan sai keskittyä heittämiseen, Karo sanoo.

– Ja jos meillä tuli jotain haasteita tänään, niin suhtauduimme siihen rennosti, eikä stressattu liikaa. Ongelmat saatiin sillä tavalla selätettyä omalla painollaan, Rami komppaa.

Miesten parikilpailuiden jatkopelit keilataan sunnuntaina. Huomenna lauantaina Luukas Väänänen ja Markus Lahti pelaavat miesten kolmannessa karsintaerässä klo 11.00 Suomen aikaan.

 

Peppi Konsteri.

Peppi ja Mila oman erän yhdeksänsiä

Naisten parikilpailun avauserässä tänään Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen eivät onnistuneet saamaan sitä tulosta, mitä lähtivät hakemaan. Kymmenen sarjan tulos 1893 riitti tänään yhdeksänteen sijaan. Kaksikko saa huomenna jännittää, riittääkö tulos 16 parhaan joukkoon.

Naisten toisessa karsintaerässä pelaavat Stella Lökfors ja Tiiamari Laukkanen, jotka ovat radoilla yöllä Suomen aikaan klo 3.00. Myös naisissa 16 parhaan jatkopelit keilataan sunnuntaina.

Tästä päivästä eteenpäin MM-kilpailuissa pelataan tosiaan bakerina ja aina kymmenen sarjaa karsintaa. Jokaisen osion formaattiin kuuluu myös mainitut 16 parhaan jatkopelit, jotka pelataan round robinina kahdessa lohkossa.

Bakerista myös sen verran, että viime vuosina pelatuista MM-kilpailuista poiketen näissä kisoissa pelaajien järjestystä ei tarvitse muuttaa, eli ruutu kerrallaan pelaajat voivat pelata samassa järjestyksessä vaikka koko kymmenen sarjan pelinsä, mutta halutessaan järjestystä voi muuttaa.

Tulokset 

Nuorten MM-kilpailuiden aikataulut: Pe-Su | Ma-To 

Rataolosuhde 

Kotisivut 

Livestream 

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela