Seuraava Euroopan kiertueen osakilpailu Storm San Marino Open on käynnissä ja suomalaiset ovat jo tehneet hyviä tuloksia eilen tiistaina. Niko Oksanen keilasi karsinnan kärkituloksen 1434 toisella yrittämällään iltaerässä.

Storm San Marino Open keilataan Italian keskellä pienessä San Marinon valtiossa. Kilpailu on Euroopan kiertueen kultatasoa ja voittaja kuittaa itselleen 8000 euron palkinnon. Ensimmäinen erä keilattiin lauantaina ja nyt on pelattu kahdeksan erää (joista yksi oli peruttu). Tulostaso on noussut jo melko korkeaksi kärjen osalta, kun yli 1400 pisteen on heittänyt jo seitsemän keilaajaa.

Oksasen kärkituloksen lisäksi Juho Rissanen on karsinnan sijalla 12 tuloksellaan 1355 ja Essi Pakarinen sijalla 18 tuloksellaan 1319 (sisältää naisten tasoituksen 48 p). He kolme ovat ainoat suomalaiset, jotka tähän kilpailuun osallistuvat. Karsinnasta suoraan loppukilpailuun pääsee 35 keilaajaa ja raja on tällä hetkellä 1234. Paljon on vielä karsintaeriä jäljellä, joten tässäkin kilpailussa karsintaraja luultavammin nousee yli 1300 pisteen.

Karsintaa keilataan lauantai-iltaan asti ja sunnuntaina on vuorossa finaalipelit. Loppukilpailuun pääsee karsinnan 35 parhaan lisäksi paras nainen kolmannen ja viidennen sarjan turboista, paras keilaaja neljännen ja kuudennen sarjan turboista, kaksi pelaajaa eristä 9-12, kaksi pelaajaa eristä 5-8 ja kaksi pelaajaa eristä 1-4. Tämän lisäksi loppukilpailupaikan voi lunastaa vielä desperadosta, joka keilataan lauantai-iltana noin klo 22, klo 23 Suomen aikaa. Desperadosta finaalipaikkoja on jaossa kolme ja kokonaisuudessaan finaalissa nähdään 48 keilaajaa.

Eilisen ensimmäisessä erässä oli ollut ongelmia koneiden kanssa ja pelaajat olivat joutuneet odottelemaan pitkiä aikoja pelien jatkumista. Myös jokin sarja oli aloitettu kokonaan alusta pistelaskun ongelmien takia, joten osalla oli hyviä tuloksia nollattu sen sarjan osalta.

Niko kommentoi Striimitiimin julkaisussa iltapeliään:

-Hyvät fiilikset, että pysty pelaa hyvän pelin kokonaisuutena uusintaan. Ekan erän ”poistetusta elättisarjasta” tuli sopivasti aggressiota pelata toinen erä. Hyvä, että nyt oli oikeita ratkaisuja ja kohtuullisen hyvää suorittamista. Vielä on kuitenkin vara parantaa, mutta nyt pidän muutaman välipäivän omasta keilailusta.

Alla linkit joiden kautta kilpailua pääsee seuraamaan. Pakarinen ja Rissanen ovat mukana tänään klo 13 Suomen aikaa alkavassa erässä.

Kilpailun sivuille

Online scoring

Livestream

Facebookin puolella Striimitiimin tilillä on myös päivityksiä San Marinon kilpailusta.

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: Juho Rissanen