Brunswick Madrid Challengen karsinta lähenee loppuaan ja ainakin yksi suomalainen nähdään huomisessa loppukilpailussa. Essi Pakarinen keilasi torstaina heti ensi yrittämällään tuloksen 1395, joka oikeuttaa tällä hetkellä karsinnan sijaan 14. Niko Oksanen on onnistunut parhaassa pelissään heittämään tuloksen 1342 ja sillä hän on sijalla 26, kun 28 parasta pääsee huomisen finaalipeleihin.

Kilpailun kärki on mennyt kokonaan uusiksi, tosin johdossa on jälleen espanjalainen. Kärkitulos on Michael Piccarin 1467, toisena on Italian Andrea Mangiacotti tuloksella 1449 ja kolmantena Ranskan Mike Bartaire tuloksella 1448. Karsintaraja ennen viimeistä erää on 1339. Osku Palermaan ja Juho Rissasen tulokset eivät vielä finaaliin riitä, mutta Palermaan nimi löytyy vielä viimeisen erän listalta ja Rissasen nimi desperadosta. Viimeinen erä käynnistyy Suomen aikaa klo 22 ja desperado keilataan myöhään yöllä viimeisen erän jälkeen.

Loppukilpailu alkaa huomisaamuna klo 9 paikallista, klo 10 Suomen aikaa. Ensimmäisessä loppukilpailuvaiheessa 24 keilaajaa pelaa neljä sarjaa, josta kymmenen parasta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Myös toisessa vaiheessa keilataan neljä sarjaa, 18 pelaajan kesken, kun karsinnan sijat 9-16 tulevat mukaan. Edelleen kymmenen parasta jatkaa.

Kolmanteen vaiheeseen tulevat karsinnan kahdeksan parasta ja jälleen 18 keilaajaa heittää neljä sarjaa. Tästä kahdeksan parasta jatkaa neljänteen vaiheeseen. Neljännessä vaiheessa keilataan toiset neljä sarjaa edellisen vaiheen pisteisiin ja tästä kolme parasta etenee pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä yhden sarjan ottelussa kakkonen kohtaa kolmosen ja heistä voittaja kohtaa ykkösen ja sitten on voittaja selvillä.

Näillä näkymin Pakarinen aloittaa finaalin vaiheesta kaksi, mikäli sijoitus säilyy 16 parhaan joukossa karsinnassa.

 

Tulokset

Online scoring

Kilpailun sivut

 

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: Brunswick Madrid Challenge