Kesän osalta päivä on taittunut lyhenemään päin ja keilailun osalta käännämme katseita samalla ensi kaudelle.

FYR on saanut mukavan vastaanoton viimeisenä vuonna ja osallistujamäärät ovat kasvaneet niin, että keskimääräisesti osallistujia oli 100 nuorta osakilpailua kohden. Osallistujamäärän perusteella uudistamme tulevalle kaudelle FYR-kiertuetta kolmi-sarjaiseksi – Rookie-, Haastaja- ja Pro-sarjoihin. Rookielaisia ovat alle ka 165, Haastajia ka 165 – 195 ja Prolaisia yli 195 keskiarvolla keilaavat – kaikissa sarjoissa on käytössä tasoitustaulukot sekä jokainen saa kauden alussa valita itse sarjansa, missä keilaa koko kauden. Tällä jaolla olemme laskeneet, että osallistujamäärät jakaantuvat melko tasaisesti sarjojen kesken.

Tulevalla kaudella on viisi osakilpailua eri puolilla Suomea – aloitamme Talista yksipäiväisellä osakilpailulla 14.9.2024 (tarvittaessa avataan perjantaille lähialueen nuorille lisäerä). Syksyn toinen osakilpailu on lokakuussa Valkeakoskella, kolmas marraskuussa Porissa. Talven taittumisen jälkeen tapaamme helmikuussa Kouvolassa ja maaliskuussa Seinäjoella. Liitteenä olevassa julisteessa on osakilpailuiden päivät näkyvissä. Toukokuun alussa sarjojen eniten pisteitä keränneet keilaavat Grandessa Turun Kupittaalla sarjavoitoista ja kiertopalkinnoista.

Ohessa jatkaa ennallaan viime kauden mukaisesti Douples-kisa. SeuraCup-sääntöjä olemme uudistaneet niin, että jokainen osallistuja kerryttää alkukilpailun perusteella pisteitä omalle seuralleen – katsotaan mille seuralle kannu kotiutetaan.

Viikonloput kalenteriin – keilailun pariin täysillä elokuussa kaikkien hallien auetessa – nähdään iloisin ja innostunein mielin nuorisokeilailun parissa FYR-osakilpailuissa!

Nuoriso- ja koulutusvaliokunnan puolesta Teija Laukkanen