Päällimmäisenä tunteena tämän päivän päätteeksi on tietysti suuri pettymys. Voittoa lähdettiin hakemaan. Ruotsi oli voitettavissa, mutta tällä(kään) kertaa se ei onnistunut.

Essi aloitti hienosti viiden jonolla, Ani ja Peppi säestivät tuplilla. Ruotsi jäi lähtötelineisiin, heidän loppukiriä osattiin kyllä odottaa. Parhaimmillaan Suomen johto oli 60 pistettä sarjan puolivälissä.

Essin kaatojono loppui seiskakeilan missiin, mutta hän jatkoi vielä tuplalla. Muut eivät saanet kaatoja, sekaan eksyi myös pari tyhjää. Ruotsin Nora Johansson sen sijaan jatkoi kaatojonoansa kunnes kasiruudussa jäi yksi keila pystyyn. Anna Andersson aloitti loppukirin seiskaruudusta, Jenny Wegner seurasi kasiruudussa kuten myös Hanna Engberg. Me saimme ehjät kymppiruudut, mutta ei kaatojonoja. Sanna teki ysiruudun kaadon päälle loput, pieni mahdollisuus vielä oli olemassa. Peppi ei onnistunut tekemään kaatoa vaan paikon. Nora Johansson ei toista kertaa tehnyt virhettä vaan muurasi lopun umpeen. Niin Ruotsi marssi voittoon 1056-1032.

– Meillä oli vain yksi tavoite tänään, se oli voitto. Sitä ei tullut joten on todella pettynyt olo, kuvaili koko joukkueen puolesta tunnelmaa Eliisa.

Joukkue ei antautunut ilman taistelua.

– Katkerimmaksi tämän tappion tekee se, että pelasimme tänään erittäin hyvän joukkuepäivän. Onnistuimme tekemään useammin oikeita ratkaisuja. Pelaajilta oli todella upeaa keilailua. Tänään oli kaikki sauma voittaa mestaruus, harmittaa ettei siinä onnistuttu. Pelin edetessä rata muuttui koko ajan, lopussa emme saaneet tehtyä tarvittavia muutoksia, kaikkemme kyllä yritimme. Tällä kertaa Ruotsi pelasi lopun paremmin, totesi Piritta.

 

Livestream

Online scoring

Tulokset

Viralliset kisasivut

Kuvat ja teksti: Tiina Viljakka