Ruotsi voitti Suomen torstaina Tukholmassa keilatussa pohjoismaiden mestaruuskilpailussa vain 43 pisteellä.

Suomen joukkueessa pelasi kahdeksan miestä ja neljä naista, joista kukin keilasi kuusi sarjaa eurooppalaisella pelitavalla.

Alkukisan aikana Ruotsi oli koko ajan johdossa noin 300 pisteellä ja Suomi koitti koko ajan saada otettua heitä kiinni, mutta kolmannen sarjan lopussa ruotsalaiset alkoivat kasvattamaan eroa lisää.

Neljännessä sarjassa edettiin tasaista tahtia joukkueiden välillä, mutta suomalaiset eivät millään saaneet otettua ruotsalaisia kiinni, kun piste-ero alkoi taas kasvamaan vähän lisää Ruotsin joukkueella.

Viidennen sarjan alussa suomalaiset saivat pienennettyä eroa pikkuhiljaa, kun eroa ruotsalaisiin oli vähän yli 200 pistettä. Sarjan lopussa piste-ero oli kuitenkin taas jatkanut vähän kasvamistaan.

Viimeisen sarjan aikana suomalaiset alkoivat saamaan kirittyä ruotsalaisia kiinni ja eroa oli enää vähän yli 100 pistettä. Lopussa Suomi ei valitettavasti päässyt ohittamaan Ruotsia vaikka se oli lähellä. Kisa päättyi Ruotsin joukkueen voittoon 13825-13782.

Suomen miehistä paras oli Juha Hård tuloksella 1361, Ruotsin paras oli Clas Nilsson tuloksella 1297. Suomen naisista paras oli Mervi Mäkitalo tuloksella 1209 ja Ruotsista parhaiten keilasi Anna-Greta Bergström tuloksella 1195.

Kaikki tulokset

Teksti: Bertta Hartikka