Suomen mitalitili on nyt avattu, kun Jenni Heino ja Eliisa Hiltunen keilasivat pronssimitalit parikilpailusta.

Semifinaali oli aikamoista tulosjuhlaa kahdella joukkueella, valitettavasti Suomi ei ollut niistä kumpikaan. Ruotsi höykytti meitä kunnolla, Josefin Hermansson teki 267 ja Nora Johansson 266. Eliisa heitti hienosti 220, mutta Jenni ei onnistunut tehdessään vain 164. Näin Ruotsi finaaliin tuloksella 533-384.

– Alussa näytti siltä että olisi mahdollista voittaa kun Josefin ei saanut heti kaatoja. Ylivoimaisia he olivat. Piti muuttaa hieman ideaa miten eilen fressillä pelasin. Pari heittoa meni samalla idealla kuin eilen, perä muuttui nopeasti, analysoi Eliisa peliä.

– Pelasin liian ylhäältä, olisi ehkä pitänyt tulla purplella reunempaan. Nythän purpleja oli aika paljon radalla. Varmasti vähän jännitystäkin oli ilmassa, harmitteli Jenni.

– Mitaleja lähdettiin hakemaan ja nyt on jo yksi, tuumasivat molemmat yhteen ääneen lopuksi.

Saksa pisti Ruotsia paremmaksi voittaessaan Hollannin 554-395. Sabrina Laub aloitti kahdeksan jonolla, paikkasi perään ykkös-kympin ja teki vielä lopun umpeen. Franziska Czech sen sijaan aloitti viiden jonolla kunnes kymppi jäi seisomaan. Mitään muuta ei sitten sarjassa jäänytkään. Tulos 554 on uusi naisten kahden sarjan Euroopan ennätys.

Finaalissa kohtasivat Ruotsi ja Saksa. Tulosiloittelu jatkui sielläkin. Ruotsi keilasi 427 mutta se oli paperia Saksan hurjastellessa 498. Tällä kertaa Franziska oli parempi 268 Sabrinan varmistellessa voittoa 230 sarjalla.

Huomenna jatketaan triokilpailulla. Ensimmäisessä erässä keilaavat Ani Juntunen, Eliisa Hiltunen ja Peppi Konsteri. Toisessa erässä seurataan Jenni Heinon, Sanna Pasasen ja Essi Pakarisen otteita. Huomenna keilataan sarjat 1-3, keskiviikkona sarjat 4-6.