Las Vegasissa on saatu päätökseen USBC Senior Mastersin pudotuspelit.

Pudotuspelit jatkuivat eilen Yhdysvalloissa samalla kaaviolla mitä lauantaina pelattiin. Eilisessä ottelussa 16 voittajaa sekä 16 kilpailijaa mukaan lukien kahdeksan hävinnyttä pelaajaa kisasivat radoilla ensimmäisinä aamuyhdeksältä paikallista aikaa. Näiden joukossa keilasi myös Mika Koivuniemi. Kun kaikki olivat keilanneet, niin heidän jälkeensä jatkoivat kahdeksan voittajaa ja 16 kilpailijaa mukaan lukien kahdeksan hävinnyttä.

Koivuniemi keilasi eilen Chris Barnesia vastaan, mutta ei onnistunut voittamaan häntä. Barnes voitti hänet lukemin 760-696. Hävittyään Mika ottelunsa, siirtyi hän voittajien kaaviosta hävinneiden kaavioon, jossa hän keilasi Brian LeClairia vastaan. Mika onnistui voittamaan LeClairin pistein 733-698.

Seuraavaksi Mika keilasi Chad Nelsonin kanssa, Mika voitti Nelsonin 712-675. Seuraavana vastaan tuli Johnny Manzella. Mika jatkoi voittoputkeaan hienosti, kun voitto lukemaksi tuli 720-629.

Viimeisenä Mikalle tuli vastaan Mike Bailey. Mika jaksoi taistella loppuun asti, mutta ei valitettavasti onnistunut voittamaan Baileya. Bailey voitti hänet 763-720. Koivuniemi oli lähellä päästä TV-finaalilähetykseen.

Lopullisiin televisioitaviin pudotuspeleihin pääsi viisi keilaajaa, joista ykkös- ja kakkossijoitetut selvisivät voittajien kaaviosta. Kolmas-, nelos- ja vitossijoitukset ratkesivat hävinneiden kaavion viimeisestä ottelusta, jossa jäljellä olevat neljä miestä keilasivat kolmen sarjan ottelun samalla rataparilla ja tästä paras oli kolmossijoitettu, toinen neljässijoitettu ja kolmas vitossijoitettu. Huonoin jäi ulos TV-peleistä.

Kaikkien pudotuspelien jälkeen viisi parasta pelaajaa on selvillä sunnuntain TV-finaalilähetykseen. Finaaliin etenee Mike Bailey, Andres Gomez, John Janawicz, Randy Weiss ja Jon Rakoski.

Finaalien suora TV-lähetys alkaa tänään iltakymmeneltä Suomen aikaa (klo 10 paikallista), jossa viisi keilaajaa taistelee USBC Senior Mastersin tittelistä. Finaalia voi seurata BowlTV:n kanavalla.

 

Teksti: Bertta Hartikka

PBA:n kilpailusivut

Pudotuspelikaavio