Alkukilpailu pelattiin 2 x 3 sarjan blokkeina. Alkukilpailun kahdeksan parasta pääsi suoraan toiselle kierrokselle, Tomas Käyhkö aloitti finaalin ensimmäisessä osassa.

Osiosta jatkoi 16 parasta ja heidän mukaan toiselle kierroksella tuli mukaan nuo  kahdeksan alkukilpailun parasta.
24 pelaajaa pelasi toisessa osiossa  kahdeksan sarjaa. Tomas oli osion ykkönen tuloksella 1861 ja ansaitsi paikan suoraan finaaliin.

Ensimmäisessä pudotuspelissä olivat vastakkain Singaporen Jomond Chia Yu Sun ja Aiman Raedyn Lim Jen. Aiman voitti tuloksin 225-207 ja jatkoi seuraavaan pudotuspeliin. Siellä vastaan tuli Malesian Rafiq Ismail. Hänestäkään ei ollut vastusta ja Aiman selvitti tiensä finaaliin Käyhköä vastaan 229-167.

Jos Tomas olisi finaalissa hävinnyt ensimmäisen sarjan, hänellä olisi ollut toinen mahdollisuus. Toista sarjaa ei tarvittu kun Tomas voitti reilusti 248-180. Voitosta Tomas kuittasi itselleen 25 000 dollaria.

– Näin ensimmäisellä Singaporen reissulla heti titteli kotiin. Käytin alkukilpailussa reaktiivia, mutta finaalit meni uretaanikeilailuksi. Minulla oli kaksi hyvää uretaania koko finaalin käytössä. Fiilis on hyvä ja hienoa voittaa iso kilpailu! Nyt muutama päivä lomailua vielä Malesiassa ja sitten pieni tauko keilailuun. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen ECC:n Slovakiassa sekä ensi kauden PBA- kiertueelle, suunnitteli Tomas.

Kuva: Vilma Salo
Teksti: Tiina Viljakka