Lauantaina keilattiin Wisconsinissa USBC Queensin viimeinen karsintakilpailu. 186:n keilaajan joukosta jatkoon selvisivät myös Eliisa Hiltunen ja Peppi Konsteri.

Kaikki kolme karsintakilpailua on nyt pelattu ja 63 parasta sekä viime vuoden voittoaan puolustava Lindsay Boomershine etenevät jatkoon. Jatkoon päässeet pelaajat jaetaan pudotuspelikaavioon, jota kutsutaan kahden häviön kaavioksi (Double Elimination Bracket).

Upeasti 64 parhaan joukkoon selvisivät suomalaiset Eliisa Hiltunen ja Peppi Konsteri. Yhteensä 15 sarjan jälkeen Hiltunen keilasi yhteistuloksen 3087 ja Konsteri 3070. Ani Juntunen ei harmikseen päässyt etenemään jatkoon ja heitti kaikkien sarjojen jälkeen tuloksen 2941. Kärkipaikkaa pitää edelleen Shannon Pluhowsky tuloksella 3545.

Kaikki 15 sarjaa on nyt pelattu, mikä fiilis jäi?

– Kaiken kaikkiaan ihan hyvä fiilis jäi vaikka toi viimeinen viisi sarjaa ei nyt mennykkään ihan niin kuin toivoin, mutta onneksi oli pisteitä edessä, niin ei saanut itteään kuopattua pihalle, kertoo Peppi.

Jonkin verran haasteita oli viimeisessä karsintakisassa.

– Tänään oli tuloksellisesti heikompi päivä, keilaaminen tuntui ihan ok:lta. Oli haasteita saada keiloja tippumaan ja kaatoja myös, muutama missi tuli siinä myöskin. Hyvin jaksoin tsempata ja pysyä siellä 64 parhaan joukossa, Eliisa kertoo kisojen jälkeen.

– Aika surkea fiilis jäi kaikesta. Joka blokissa sai parannettua vähän peliä, mutta ei ollut tällä kertaa tarpeeksi, kommentoi Ani lyhyesti.

– Aloitin tosi hyvin kaksi sarjaa ja ajattelin että nyt on hyvä pelipäivä, no keilailullisesti se olikin, mutta kolmannessa sarjassa tuli vaikea ratapari minkä jälkeen olinkin sitten aika hukassa. Eli vikat kolme sarjaa meni sitten paikan etsimisessä ja pallon löytämisessä, sanoo Peppi.

”Tosi hyvältä ja siistiltä tuntuu päästä jatkoon”.

– Tuntuu tosi hyvältä päästä jatkoon, koska tämä on mun eka kisa sitten vuoden 2019 jälkeen, kun pääsin silloin ekassa kisassa missä olin niin jatkoon PWBA-kiertueella. Tuntuu tosi kivalta ja on siisti fiilis, mielenkiinnolla ja hyvillä fiiliksin odotan matsipelejä, koska niissä voi tapahtua mitä vaan, iloitsee Eliisa tulevista jatkopeleistä.

– Tosi siistiä päästä jatkamaan! Nythän on päästy jo tän reissun tavoitteeseen, että Queensissä keilaan paremmin kuin viime vuonna eli tästä eteenpäin kaikki on plussaa vaikka sitä tiaraa mennäänkin hakemaan. Ihan hyvillä mielin huomiseen ja mulla on nyt pari toimivaa peli-ideaa hihassa, sitten rataparista ja vastustajasta riippuen katotaan millä pelataan, innoissaan oleva Peppi kertoo.

Tänään siis alkaa pudotuspelit klo 17 Suomen aikaan. Jokaisessa ottelussa keilataan aina kolmen sarjan tulosta ja paremman tuloksen tehnyt jatkaa voittajien kaaviossa ja hävinnyt putoaa hävinneiden kaavioon. Hävinneiden kaaviossa tappiolla putoaa kokonaan pelistä pois. Nämä pelit keilataan tänään sekä huomenna. Kilpailuja voi seurata BowlTV:n kanavalla ja live scoringista.

Tarkempi aikataulu tämän päivän peleistä (suluissa Suomen ajat):

Sunday, May 19:

Match Play
9 a.m. Left Side of Bracket (Fresh Oil)  (klo 17)
Re-oil Lanes
11:30 a.m. Right Side of Bracket (Fresh Oil)  (klo 19.30)
1:30 p.m. All Winners (Burn)  (klo 21.30)
Re-oil Lanes
4 p.m. 32 Contenders (16 Eliminated) (Fresh Oil)  (klo 0.00)
20 min. after conclusion of previous round (Burn)
32 Contenders (16 Eliminated)

 

Teksti: Bertta Hartikka

PWBA:n kilpailusivut

Live scoring

Pudotuspelikaavio

Tulokset kolmannen karsintakilpailun jälkeen