Huhtikuun alussa nimettiin Suomen nuorten MM-joukkue, joka matkustaa heinäkuussa Etelä-Korean Incheoniiin Soulin kupeeseen, jossa pelataan MM-kilpailut 7.-18.7.2024. Järjestelyt ovat edenneet hyvää vauhtia ja nyt kilpailujärjestäjä IBF  on julkaissut osallistujamaat, joita on 39. Päävalmentaja Jarmo Ahokas odottaa kilpailuista kuvatasoisia. 

Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuissa:

Nuoret naiset:

Konsteri Peppi Giants, Tampere
Laukkanen Tiiamari Bay, Kuortane
Lökfors Stella GB, Helsinki
Nevalainen Mila GB, Hämeenlinna

Kotiin jäävä varapelaaja: Laukkanen Pinja GB, Lahti

Nuoret miehet:

Hilokoski Karo Patteri, Kirkkonummi
Lahti Markus TKK, Tampere
Mukkula Rami AS, Kouvola
Väänänen Luukas Mainarit, Joensuu

Kotiin jäävä varapelaaja: Tissarinen Simon WRB, Kokkola

Valmentajat kisoissa; Ahokas Jarmo ja Kantola Piritta

Kilpailuihin on ilmoittautunut 39 maata. Nuorten miesten kisoihin ilmoittautuneita pelaajia on 145 ja nuorten naisten kilpailuihin 95 keilaajaa. Osallistujamaat:

ASIAN ZONE (ABF)

1 AUSTRALIA
2 HONG KONG, CHINA
3 JAPAN
4 SOUTH KOREA
5 SAUDI ARABIA
6 KUWAIT
7 MACAU, CHINA
8 MALAYSIA
9 NEW ZEALAND
10 OMAN
11 PHILIPPINES
12 QATAR
13 SINGAPORE
14 THAILAND
15 CHINESE TAIPEI
16 VIETNAM

AFRICAN ZONE (BFA)

17 NIGERIA
18 SIERRA LEONE

EUROPEAN ZONE (EBF)

19 CZECH REPUBLIC
20 FINLAND
21 GERMANY
22 IRELAND
23 ICELAND
24 ITALY
25 LITHUANIA
26 NETHERLANDS
27 NORWAY
28 POLAND
29 ROMANIA
30 SLOVAKIA
31 SWEDEN
32 SWITZERLAND

AMERICAN ZONE (PAM-AM)

33 CANADA
34 COLOMBIA
35 GUATEMALA
36 MEXICO
37 PERU
38 PUERTO RICO
39 UNITED STATES

Tarkemmat tiedot osallistujista tästä linkistä

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas kertoo, että tässä vaiheessa jo hyvissä ajoin Korean MM-kilpailut herättävät positiivisia ajatuksia jo sillä, että Suomi pääsee tosissaan mittaamaan tasoaan, kun näin moni maa osallistuu.

– Onhan tuo 39 maata huikea määrä ja näissä kisoissa ihan tosissaan pelataan maailman mestaruuksista. Tämä on hieno juttu ja toivottavasti myös IBF:n (Kansainvälinen keilailuliitto) järjestelyt toimivat hyvin. Joukkueen kanssa olemme käyneet läpi sitäkin asiaa, että kilpailut järjestetään eksoottisessa paikassa, jossa muuten ei välttämättä tulisi käytyä, joten varmasti kulttuurillisia ja olosuhteisiin liittyviä eroja on verrattuna siihen, mihin olemme tottuneet. Etelä-Korea on kuitenkin keilailun huippumaa, eli keilahalli ja lajiin liittyvät fasililiteetit ovat varmasti huippuluokkaa, Ahokas pohtii.

Hän myös kertoo, että Suomen joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin.

–  Äkkiähän aika tässä menee ja kilpailuita on pelaajilla ollut paljon. Pelaajilla on omat kiireensä keilailun parissa, mutta joukkueena ehdimme leireillä pari viikkoa sitten muutaman päivän Kuortaneella. Siellä painotimme muun muassa sitä, että singlen jälkeen kaikki muut osiot pelataan bakerina, josta meidän pelaajilla ei niin paljoa kokemusta ole. Se tuo oman juttunsa näihin kisoihin ja sitä meidän  pelaajien kannattaa treenata. Sitten tietysti jälleen uretaanipalloja menee varmasti paljon radoilla, mutta siihen minulla on luottavainen olo. Olemme treenanneet sitä enemmän ja meidän poikien joukkue lukeutuu tähän uretaanisukupolveen, joten he ovat varmasti sinut tämän asian kanssa, Ahokas näkee.

MM-joukkue valmistautui myös ilman uretaanipalloja yhdessä pelaamalla No Urethane Open -kilpailussa.

– Sielläkin tuli meidän pelaajille hienoja onnistumisia ja Peppi meni siellä ihan päätyyn asti. Pepillä on vähän erilainen valmistautuminen suunniteltu, kun hän pelaa nyt PWBA-kiertueella ja edessä ovat vielä naisten EM-kisat ennen nuorten MM-kilpailuita. Poikien joukkueesta osa lähtee Aalborgiin pelaamaan EBT-turnausta, joten hekin saavat hyvää kansainvälistä peliä alle. Lisäksi kesäkuussa meillä on pelaajien kanssa ihan henkilökohtaisia treenejä, minkä lisäksi meillä on yhdessä pari treenipäivää, jossa käydään eri olosuhteita läpi ja pyritään myös treenaamaan erilaisilla laminaateilla, mikä on hyvää valmistautumista. Viikko ennen lähtöä pidetään vielä yksi yhteinen treenipäivä, jossa treenataan kisoihin lähtevillä palloilla.

Ja tietysti se, mikä pitää suomalaispelaajien vireen kunnossa, on kilpailuiden määrä.

– Hyvä, että Suomessa järjestetään myös hyvä määrä kilpailuita kesän aikana, niin nekin ovat hyvää valmistautumista meidän pelaajillemme. Uskon, että heinäkuussa olemme joukkueena valmiina menemään mahdollisimman pitkälle. On hyvä muistaa, että Suomen naiset ovat ottaneet edellisen mitalin nuorten MM-kilpailuista kymmenen vuotta sitten ja pojillakin on vuosien tauko edellisestä, joten yksikään mitali ei ole itsestään selvä. Kova on kattaus pelaajia tulossa vastaan ja mukaan mahtuu ammattikeilaajia. Jokainen onnistuminen on iso juttu näissä kisoissa ja siihen pyritään, että pääsisimme takaisin mitalikantaan. Se on meidän suurin tavoite ja siihen sekä me valmentajat että pelaajat uskomme, Ahokas summaa.

Osallistujamaat 

Kilpailuiden aikataulut 

 

Teksti: Henri Havusela