Lauantaina keilattiin Illinoissa PWBA Bowlers Journal Rockford Openin tittelistä. Kilpailun voitti Malesian Li Jane Sin. Tittelin lisäksi Sin kuittasi itselleen 20 000 dollarin palkintorahat.

Lauantain kisoissa keilattiin samalla formaatilla mitä viikko sitten. 25 keilaajaa keilasivat ensin kuusi sarjaa, jonka jälkeen 12 parasta keilasivat viimeiset kuusi sarjaa ja viisi parasta etenivät näiden jälkeen pudotuspeleihin. Suomalaiskolmikko ei valitettavasti edennyt lauantain peleihin. Ani Juntusen sijoitus oli lopulta 61:n, Eliisa Hiltusen 44:s ja Peppi Konsterin 59:s.

Sin sai loppuottelussa vastaansa Ukrainan Dasha Kovalovan. Ottelu oli tasaista heti kilpailun alussa, kun Kovalova osui taskuun neljässä ensimmäisessä ruudussa jättäen yksittäisiä keiloja, mitkä hän paikkasi. Sin teki kolme kaatoa samoihin ruutuihin, mutta jätti seuraavaan ruutuun pienen reiän eikä saanut paikattua sitä. Näytti jo siltä, että Kovalova saattaisi mennä Sinin ohi lopussa, mutta teki itse seitsemänteen ruutuun reiän, kun Sin heitti muutaman kaadon ja otti ottelun taas haltuunsa. Kovalova taipui lopussa toiselle sijalle ja Sin voitti ottelun lukemin 204-154.

Pudotuspelien muita pelaajia olivat Tennesseen Josie Barnes, Singaporen Shayna Ng ja New Yorkin Liz Kuhlkin. Ng sijoittui viidenneksi, Kuhlkin neljänneksi ja Barnes kolmanneksi.

Naisten matka jatkuu jo heti tiistaina heidän osalta viimeiseen ja kolmanteen kilpailuun Wisconsinin Green Bayhin, jossa keilataan USBC Queens kilpailu. Viralliset harjoitukset alkavat keskiviikkona klo 17.00 Suomen aikaan. A-ryhmä aloittaa kilpailun radoilla torstaina iltayhdeksältä Suomen aikaan, jossa pelaa Eliisa Hiltunen. B-ryhmä aloittaa puolestaan torstai-perjantain välisenä yönä yhdeltä, jossa keilaa Peppi Konsteri ja Ani Juntunen.

Teksti: Bertta Hartikka

PWBA:n kilpailusivut