Kiertueen toinen kilpailu PWBA Bowlers Journal Rockford Open alkoi torstaina virallisilla harjoituksilla. Perjantaina oli ensimmäinen kisapäivä mihin osallistui 75 keilaajaa.

Viime viikon tapaan kilpailu keilattiin samalla formaatilla eli ensin keilattiin kaksi kertaa kuusi sarjaa. Näiden sarjojen jälkeen yksi kolmasosa eli 25 keilaajaa pääsee jatkamaan lauantain peleihin. Valitettavasti suomalaiset eivät pääse jatkamaan lauantain peleihin. Eliisa Hiltunen keilasi yhteistuloksen 2371, Ani Juntunen 2233 ja Peppi Konsteri 2254. Kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä Malesian Li Jane Sin tuloksella 2625.

– Viime viikkoon verrattuna oli hankalampi olosuhde ainakin itselle ja oli hankala löytää peli-ideaa, millä saisi kaatoja. Oli aika tuskaista ja tuntui, että jokaiseen sarjaan tuli vain yksi tai kaksi tyhjää joko reiästä tai sitten jostain paikattavasta kuviosta, sen takia ne tulokset jäi sitten alhaisiksi. Muuten tuntui, että oli sitten koko ajan lähellä taskua, mutta kuitenkin ne rangaistukset oli isompia eikä ollut ns. tilaa ja piti aika tarkkaan heittää, kertoo Eliisa.

– Koko päivä oli aika raskas ja yhtä puurtamista. En myöskään keilannut omasta mielestä niin huonosti, mitä tulos antaa ymmärtää, summaa Ani.

– Omasta mielestä onnistuin jälkimmäisen blokin viimeisessä kolmessa sarjassa aika hyvin, että jaksoin tsempata siitä huolimatta vaikka oli hankalaa ja tyhjiä tuli liikaa, niin tulos olisi saattanut olla jopa paljon huonompi. Vaikka tuo tulos ei ollut sitä mitä halusin eikä oltu edes lähellä, niin kuin jatkoa ajatellen, niin kyllä tuosta jotakin jäi käteen ja ratkaisuja kumminkin löytyi, Eliisa kertoo kisojen jälkeen.

– Ensi viikolle pitää vaan saada pienemmätkin virheet pois ja saada pidettyä koko ajan yllä hyvää vetoa, niin ei oikein muutakaan tässä voi, suunnitteli Ani ensi viikon kisoja varten.

Tänään 25 keilaajaa pelaa kolmannen kierroksen kuusi sarjaa klo 17.00 Suomen aikaan (klo 9 paikallista), jonka jälkeen 12 parasta keilaavat vielä kuusi sarjaa. Viimeisen kuuden sarjan jälkeen on selvillä viisi parasta, ketkä jatkavat pudotuspeleihin. Pudotuspelit alkavat lauantai-sunnuntai välisenä yönä klo 2.30 Suomen aikaan (klo 18.30 paikallista) ja kisoja voi seurata BowlTV:n kanavalla.

 

Teksti: Bertta Hartikka

Kuva: Peppi Konsteri

PWBA:n kilpailusivut

Tulokset toisen blokin jälkeen