Valtakunnansarjojen kierros keilattiin 8.2.2024.

Kakkoslohko keilasi Valkeakoskella ja kolmoslohko Kouvolassa. Ykköslohko huilasi tämän viikon ja keilaa kaksoiskierroksen 13.3. Kuopiossa ja 14.3. Varkaudessa.

Kakkoslohkossa TKK Tampereelta voitti kaikki viisi peliä, Tampereen Veijarit voitti neljä, GB kolme, Walki kaksi, Boltsi- 72 yhden ja TuWe jäi tällä kertaa ilman voittoja.

Kelit olivat tulevassa SM-hallissa ilmeisesti kohtuullisen pelattavat, koska parituloksia tuli tällä kertaa 11, parhaan puhtaan keskiarvon 220 heitti Petri Keituri, TKK. Yli 210 heittivät myös Erkki Koivuranta, Kauno Mäkelä, Rauli Heikkinen ja Teemu Raatikainen.

Lohkon kokonaistilanteessa TKK johtaa, sekä Veijarit että GB ovat 568 pistettä jäljessä.

Kakkoslohkon tulokset

Kolmoslohkossa Kouvolassa Lohjan RäMe jatkoi Tampere-turnauksen tahtiin ollen lohkon paras neljällä voitolla, myös Nuppi voitti kotikentällään neljä peliä. Tornados voitti kolme peliä, mutta oli kuitenkin pisteissä kierroksen toiseksi paras. HVV voitti kaksi, Taku ja Jackpot yhden pelin.

Parhaan keskiarvon heitti Peter Strömberg 231,6 pisteellä, Seppo Eskolinin pisteet olivat 224,4. Keilailuliiton puheenjohtajamme Olli Hossi heitti kolmanneksi keskiarvolla 209,4.

Kolmoslohkoa johtaa RäMe, joka on 402 pistettä edellä Tornadosta, Nuppi on jäänyt jo yli tuhat pistettä.

Kolmoslohkon tulokset

Mestaruussarjan tulokset ilman ykköslohkon tuloksia, jotka keilaavat seuraavan kerran maaliskuussa.

Mestaruussarjan tilanne neljän kierroksen jälkeen

Ykkössarjan kierroksen pelipaikat olivat Kokkola, Iisalmi, Rauma, Tikkurila, Tampere ja Tuusula.

Kokkolassa ykkönen oli FoBK Pietarsaaresta, paras keskiarvo oli voittajajoukkueen Kaj Westerlundilla 202, joka oli myös ainoa paritulos.

Iisalmessa voiton vei BC-Imatra, ei yhtään yli paritulosta.

Raumalla Ha-Hy Hangosta voitti kaikki viisi peliään. Paras Keskiarvo oli Turun ÅIFK:n Jarmo Ojasella 207,40. Kolme heittäjää sai yli 200 pisteen keskiarvon.

Tikkurilan paras joukkue oli Bay Lahdesta. Parituloksia oli viisi, paras oli Pertti Salminen 215.

Tampereella RC Porista oli paras neljällä voitolla. Joukkueen Pentti Laine heitti kovan keskiarvon 229,2. Parituloksia oli yhteensä neljä.

Tuusulassa kotijoukkue HylSy oli ykkönen, joukkueen Esa Nieminen heitti jälleen hyvän keskiarvon 229,4. Kaksi muutakin paritulosta tuli.

Ykkössarjan 4.kierroksen tulokset

Tilanne neljän kierroksen jälkeen

Kakkossarjaa keilattiin taas 21 lohkossa monella paikkakunnalla.

Mainittakoon, että Oulun DC:n Paavo Pakonen heitti keskiarvon 233,8, mikä oli valtakunnan sarjakierroksen paras tulos, paras sarja oli 278. Tässä kakkossarjan ykköslohkossa toiseksi paras keskiarvo oli 189,4, joten Paavo oli varsin ylivoimainen.

Kuutoslohkossa heitti Ilkka Jatkola VilKestä 289, joka oli koko veteraanien valtakunnansarjakierroksen paras sarja.