Brunswick Ballmaster Open jatkui torstaina välipäivän jälkeen kahdella karsintaerällä ja tästä eteenpäin vauhti kiihtyy kohti viikonlopun ratkaisupelejä. Torstain iltapäiväerässä nähtiin kaksi kärkikahinoihin riittävää tulosta ja iltaerän ykkösnimet olivat Jesse Kallio sekä Karo Hilokoski.

Talin keilahallissa oli erittäin kansainvälinen tunnelma torstaina ratojen täyttyessä sekä kotimaisista että ulkomaalaisista keilaajista kaikista eri ikäluokista ja radoilla nähtiin useiden maiden maajoukkuekeilaajia.

Iltaerässä pelaajilla näytti alkuun olevan haastavaa tulosten osalta, mutta pian joukosta alkoi erottumaan pelinsä löytäneitä keilaajia.

Päivän ensimmäisessä erässä tuloksen 1375 tehnyt Jesse Kallio lähti hakemaan iltaerään vielä parempaa tulosta ja oli lopulta erän ykkönen isolla tuloksella 1430, millä irtoaa karsinnan toinen sija.

– Kolmen sarjan jälkeen oli nihkeää ja siinä meinasin heittää jo kirveen kaivoon, mutta vaihdoin palloa ja kahteen seuraavaan sarjaan tulokset 279 ja 280. Aika hyvä pallonvaihto, Kallio virnisti ja jatkoi.

– Lähdin vain edellisen erän jälkeen tavoittelemaan tulosta, joka riittäisi mahdollisesti sinne 16 parhaan joukkoon. Tästä on hyvä jatkaa ja tarkoitus on menestyä tässä turnauksessa. Tavoite on sunnuntaina voittaa Ballmaster Open, Kallio sanoo.

Nuorisomaajoukkueeseen kuuluva Karo Hilokoski puolestaan huudatti Talin yleisöä tekemällä viimeiseen sarjaansa iltaerässä 268 pistettä. Hilokoski oli erän kakkonen 1421 pisteellään ja myös hän nousi 16 parhaan joukkoon, sijoitus tässä vaiheessa turnausta kolmas.

– Paras tulos itselleni Ballmaster Openissa. Suuri jännitys oli tuossa viimeisessä sarjassa, mutta se toi myös oikeanlaista keskittymistä. Tuntuu se kivalta onnistua turnauksessa, jota on odottanut paljon ja tuttuja katsomossa kannustamassa, Hilokoski tunnelmoi.

Iltaerän kolmanneksi parhaan tuloksen 1388 keilasi Ruotsin Markus Jansson.

Iltapäiväerän ykkösnimi oli puolestaan 1414 pistettä keilannut Teemu Putkisto. Erä oli hänelle tämän vuoden Ballmaster Openin ensimmäinen ja heti loistava tulos taululle. Sillä irtoaa tällä hetkellä karsinnan kuudes sija.

– Hyvältä kyllä tuntuu, kun heti lähtee peli rullaamaan ja oikea pallokin löytyi. Ennen tänne saapumista piti saada vähän kroppaa kuntoon, kun oli jumeja ja Ruotsissa oli viime viikolla erilaisia vastoinkäymisiä ja siellä sijoitus ei ollut hyvä, mutta nyt lähti sitten Ballmaster paremmin käyntiin, useaan otteeseen Ballmaster Openin finaalivaiheissa mukana nähty Putkisto kertoi tyytyväisenä.

Erässä nähtiin myös toinen yli 1400 pisteen tulos, kun Hollannin Mark Jacobs päätti viimeisen sarjansa pitkään kaatojonoon ja taisteli itselleen kuuden sarjan tuloksen 1405. Muita erän parhaita tuloksia olivat Ruotsin Carl Eklundin 1383, hänen maamiehensä Teodor Samuelssonin 1381.

Erässä keilasi myös lajilegenda Mika Koivuniemi, jolla oli neljän jälkeen lupaava tulos 974, mutta kahden viimeisen sarjan notkahdukset jättivät Hall of Fame keilaajalle tuloksen 1336.

Karsintaa johtaa yhä Singaporen Cherie Tan upealla tuloksellaan 1537. Tan keilasi Ballmaster Openin loppuottelussa vuonna 2019.

Kilpailussa on viisi karsintaerää jäljellä. Ballmaster Openin jännittävä ratkaisuviikonloppu starttaa huomenna ja ilonaihe on, että kaikki jäljellä olevat erät ovat ovat tällä hetkellä täynnä. Yhteensä 520 keilaajaa osallistuu tämän vuoden turnaukseen, jonka voittaja kuittaa itselleen muhkean kymmenen tuhannen euron pääpalkinnon. Loppukilpailuun selviää yhteensä 48 keilaajaa ja karsinnan 16 parasta etenevät suoraan loppukilpailun toiseen vaiheeseen, joka pelataan sunnuntaina.

Perjantaina päivä alkaa turnauksen 13. karsintaerällä klo 10.00. Sen lisäksi päivään mahtuu kaksi karsintaerää klo 14 ja klo 18.

Aikataulut huomiselle sekä finaaliviikonlopulle löytyvät Ballmaster Openin kotisivuilta:

Ballmaster Openin kotisivut ja tulosseuranta

Varausjärjestelmä

Kilpailun rataolosuhde

Online scoring

Livestream

 

Teksti ja kuva: Henri Havusela