Veljmiesten järjestämä kilpailu käydään jo 50. kerran. Perinteistä Tinat erikoiskilpailua on keilattu kaudesta 1974-75 alkaen katkeamattomana ketjuna joka vuosi.

Tinat ovat keränneet vuosittain mukaan hyvän joukon keilaajia niin lähialueelta kuin muualtakin Suomesta. Joukossa on ollut mukana paljon myös Suomen keilaajien kärkinimiä Mika Koivuniemi mukaanlukien. Tämän vuotinen kilpailu on Finnish Masters C-tason osakilpailu ja samalla myös Keilaajattaret & Rookies on Tour osakilpailu.

Nyt kisahallina toimii Rauhalahti Bowling Kuopiossa. Juhlakisan kunniaksi palkintopottia on nostettu ja rahapalkintojen yhteisarvo on noin 11 000€. Voittaja kuittaa 2 000€, toinen 1 500€ ja kolmas 1 200€. Finaalin viimeinenkin saa mukavat 150 €.

Karsintaa on nyt keilattu 6 viikkoa ja viimeisen viikon karsinta on käynnissä.
Tällä hetkellä Jesse Kallio on ylivoimaisessa karsintajohdossa tuloksella 1480. Karsinnan kakkonen on jo 130 pistettä Jesseä jäljessä, mikä kertoo Jessen hurjasta tuloksesta haastavissa olosuhteissa. Suora karsintaraja on 1283. Kaksi parasta turbosta ja kaksi parasta desperadosta pääsee myös finaaliin.

Lisäksi kilpailussa keilataan perjantaina 5.1. B-Finaali, johon paikan saa eri ikä- ja tasoitusryhmien karsintarajan ulkopuolelle jääneitä pelaajia. Jokaisen ryhmän paras lunastaa paikan varsinaiseen finaaliin lauantaina.

Finaalissa pelataan aluksi 6 sarjaa am pelitavalla, jonka jälkeen 8 parasta pelaa vielä round robin pelit. Sen jälkeen tiedetään Tinat 50-vuotta juhlakilpailun ja 2 000€ palkinnon voittaja.

Paikkoja on vielä hyvin vapaana jäljellä oleviin lähtöihin. Karsinta huipentuu perjantaina pelattaviin kolmeen karsintaeriin ja desperado erään.

Sami Päiväniemi