Hyvinkään keilahallissa on meneillään II Harmistus Open. Nimi juontaa siitä, kun äärimmäisen hankaliksi tehtyjen ratojen olosuhteita taatusti harmitellaan.

Kisa alkoi viikko sitten ja viiden sarjan alkukilpailu päättyy 10. joulukuuta. Finaali on tuosta viikon päästä.

Kilpailun johtaja Sami Luoto on jälleen saanut kisaan muhkean joukon maamme kärkikeilaajia, kun edessä on supertorstai 23.11. Halliin tulee entisiä ja nykyisiä Suomen mestareita ja lukuisia arvokisamitalisteja.

Päivän ensimmäisessä vuorossa tuleen astuvat muun muassa Tomas Käyhkö, Niko Oksanen, Jarno Lahti, Peppi Konsteri, Sanna Oksanen, Eliisa Hiltunen ja Piritta Kantola. Illalla klo 18.30 ovat sitten radat täynnä. Mielenkiintoinen oheiskisa on Koutsien kohtaamien. Mukana ovat entiset maajoukkuevalmentajat Sam Anker, Sami Konsteri, Teemu Raatikainen, Olli Tiainen, Sami Luoto sekä miesten nykyinen valmentaja Jarmo Ahokas.

Sokerina pohjalla on vuoden 2005 maajoukkue, joka historiallisesti voitti kaikki kuusi jaossa ollutta EM-kultamitalia. Radoilla nähdään myös maineikkaat Joonas Jähi, Jouni Helminen, Pasi Uotila ja kotiradallaan keilaava vuoden 2003 maailmanmestari Mika Luoto.

Sami Luodon mukaan viime kauden ensimmäinen kisa sai erinomaisen hyvän suosion. Moni lähti kokeilemaan kykyjään harvinaisen vaikeilla radoilla. Paritulokseen yltäminen ei ole kovinkaan helppoa. 

Teksti: Jussi Inomaa