Viidennen kerran Talin keilahallissa  järjestetyn Finnish Masters -lopputurnauksen voittajaksi nousi lopulta keilaseura Helsingin GB:tä edustava Teemu Putkisto, joka voitti loppuottelussa Kouvolan All Starsin Essi Pakarisen 183-179. Finaalikaksikko raivasi tiensä loppuotteluun pitkän päivän päätteeksi, kun lauantaina kisaurakkansa aloitti aamupäivällä 72 huippukeilaajaa.

Lauantai oli Talissa tapahtumarikas. Ensin keilattiin kahdeksan sarjan avausosio, josta 32 parasta pääsivät jatkoon ja keilasivat vielä neljä sarjaa ennen kuin alettiin pelaamaan 16 parhaan pelaajan voimin pelaaja pelaajaa vastaan cup-otteluita. Teemu Putkisto oli 12 pelatun sarjan jälkeen tuloksissa viidentenä, voitti kolmen sarjan cup-otteluissa ensin Kaaron Salomaan, seuraavassa vaiheessa Petri Mannosen ja yhden sarjan välierässä Jarno Lahden 219-193.

Hallitseva kaksinkertainen naisten Suomen mestari Essi Pakarinen kohtasi puolestaan toisessa, maajoukkuenaisten muodostamassa välieräparissa, Ani Juntusen. Pakarinen eteni loppuotteluun lukemin 220-163.

Loppuottelussa sekä Putkistolla että Pakarisella oli haasteita oman pelaamisensa kanssa, mutta Putkisto selvitti haasteet ja nousi Finnish Masters -voittajaksi tuloksella 183-179. Putkisto kuittasi itselleen kolmen tuhannen euron pääpalkinnon. Pakarisen palkintopotti oli tänään kaksi tuhatta euroa.

– Hienoltahan se aina tuntuu voittaa, upea fiilis. Oma päivä alkoi hieman kehnommin, mutta hyvin pystyin parantamaan peliäni kilpailun edetessä. Cup-otteluissakin tuli eteen haasteita, mutta pystyin niissä olemaan vastustajaa parempi. Onhan tässä pitkä päivä takana, paljon sarjoja ja aika loppu olen tällä hetkellä. Varmasti myös jännitys nyt laukesi loppuottelun jälkeen, Putkisto kertoi pokaali kädessään pelien päätyttyä.

Putkisto kertoo, että keilaajan näkökulmasta FM-lopputurnaus muistutti pitkälti Talissa aikaisemmin järjestettyä International Hammer Challengea.

– Pitkälti saman tyylinen, kun täälläkin pelattiin pudotuspelejä. Sarjoja itselläni ei vielä alkukauteen ole paljon, vain muutama ja harjoitustuntejakin takana melko vähän. Siihen peilaten ehkä hieman yllätyksenä tuli voitto itselleni, mutta varmaan se oma kokemus radoilta kumpusi kilpailuhetkellä tänään, Putkisto kertoo.

 

Essi Pakarinen osoitti jälleen olevansa kovassa iskussa ja ylsi kilpailussa toiseksi.

 

Finnish Mastersin lopputurnaus lähetettiin kokonaisuudessaan SKL:n  YouTube-kanavalla, ja selostuksesta vastasivat Timo Palermaa ja Pertti Tapola. Voit katsoa kilpailun jälkilähetyksenä:

Linkki: SKL:n livelähetys Finnish Masters -lopputurnauksesta  

Seurasimme tässä uutisessa aikaisemmin päivän etenemistä.

Tulosseuranta 

Essi Pakarinen ja Teemu Putkisto loppuotteluun 

Loppuottelun tulokset:

Teemu Putkisto vs Essi Pakarinen 183-179.

Välierien tulokset

Essi Pakarinen vs Ani Juntunen 220-163

Teemu Putkisto vs Jarno Lahti 219-193

Välieräparit selvillä! 

Jarno Lahti, Teemu Putkisto, Ani Juntunen ja Essi Pakarinen selvittivät tiensä välieriin, jossa pelataan yhden sarjan ottelut, kuten myös loppuottelussa.

Kahdeksan parhaan otteluiden tulokset

Välieräparit:

Jarno Lahti vs Teemu Putkisto
Ani Juntunen vs Essi Pakarinen

8 parasta jäljellä 

Kahdeksan pahaan joukkoon etenivät Petteri Salonen, Petri Mannonen, Simon Susiluoto, Samu Valaranta, Ani Juntunen, Essi Pakarinen, Teemu Putkisto ja Jarno Lahti.

Otteluparit:

Jarno Lahti vs Petteri Salonen
Teemu Putkisto vs Petri Mannonen
Essi Pakarinen vs Simon Susiluoto
Ani Juntunen vs Samu Valaranta

16 parhaan cup-otteluiden tulokset 

16 parasta jatkaa – keskinäiset ottelut alkavat! 

12 sarjaa on keilattu ja 16 parasta etenee jatkoon. Seuraavassa vaiheessa keilataan pelaajaa pelaajaa vastaan -otteluita kolme sarjaa yhteistulosta nollilta aloittaen, 1. vastaan 16. ja niin edelleen. Viimeisenä 17. sijalla jatkosta karsiutui Piritta Kantola vain viiden pisteen erolla Ani Juntuseen.  Kolmas osio alkaa noin klo 17.05.

16 parasta 12 sarjan jälkeen:

1. Rissanen Juho 2647
2. Valaranta Samu 2594
3. Pakarinen Essi 2578
4. Juutilainen Santtu 2563
5. Putkisto Teemu 2562
6. Puharinen Pyry 2552
7. Lahti Jarno 2544
8. Salonen Petteri 2541
9. Tonteri Juhani 2520
10. Hilokoski Ari 2520
11. Mannonen Petri 2511
12. Salomaa Kaaron 2490
13. Susiluoto Simon 2480
14. Oksanen Niko 2477
15. Hirvonen Marjo 2477
16. Juntunen Ani 2456

32 parasta selvillä 

Kahdeksan sarjaa on pelattu ja 32 parasta etenee seuraavaan vaiheeseen, jossa keilataan samoihin pisteisiin neljä sarjaa:

Avausosion kaikki tulokset

Avausosion ykkönen oli siis Pyry Puharinen, joka keilasi kärkituloksen 1756 lisäksi seitsemänteen sarjaansa 300 pistettä.

– Salaisuutena siinä oli vain vaihtunut ratapari,  samalla tavalla siinä keilasin kuin aikaisemminkin tänään, Puharinen virnisti SKL:n livelähetyksen haastattelussa.

Toisena tuloksissa on tässä vaiheessa naisten maajoukkuekeilaaja Essi Pakarinen ja kolmantena junioreiden maajoukkuekeilaaja Jussi Laine. Kaikkiaan 32 parasta etenivät jatkoon ja viimeisenä jatkoon edennyt pelaaja oli Simon Tissarinen tuloksella 1585. Seuraavaksi huomio kiinnittyy 16 parhaan keilaajan rajalle, sillä seuraavassa osiossa keilataan näihin samoihin pisteisiin neljä sarjaa, joten 16 parhaan takana olevat joutuvat laittamaan kirin päälle edetäkseen kolmanteen osioon. Toinen osio alkaa aikataulun mukaisesti 14.30.

Muita linkkejä:

 FM-lopputurnauksen pelaajat

SKL:n livelähetykset YouTubessa

FM-lopputurnauksen palkinnot ja tarkempi aikataulu

Lopputurnauksen rataolosuhde 

Finnish Masters -kiertueen omat sivut  

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela