Kauden kymmenes Euroopan kiertueen osakilpailu Norwegian Open by Storm keilataan Oslon lähellä Hönefossissa tällä viikolla. Viime viikonloppuna käynnistynyt turnaus on EBT:n pronssikategorian kilpailu, josta voittaja lunastaa itselleen 45.000 norjan kruunua.

Suomesta kilpailuun osallistuu neljä pelaajaa; Essi Pakarinen, Niko Oksanen, Janne Murto ja Osku Palermaa. Ilmoittautumistietojen mukaan Pakarinen, Oksanen ja Murto aloittavat pelinsä myöhemmin tänään, Palermaa vasta huomenna.

Kilpailussa keilataan kuuden sarjan karsinta, jonka perusteella sunnuntain loppukilpailuun pääsee 28 pelaajaa. Karsinnan sijoilta 29-42 pääsee lauantai-iltana klo 21 (paikallista aikaa) pelattavaan semifinaaliin. Näiden lisäksi semifinaalipaikkoja on jaossa kahdelle parhaalle early bird -eristä 1-7, neljälle parhaalle naiselle, juniorille ja seniorille (50+) sekä kahdelle parhaalle niin viidennen kuin kuudennen sarjan turbosta. Semifinaalissa yhteensä 32 pelaajaa keilaa kuusi sarjaa, jonka perusteella 12 parasta saa paikan loppukilpailussa. Sunnuntaina loppukilpailijoita on yhteensä 40.

Kilpailun karsinnassa kärkituloksen 1423 on heittänyt Norjan Jonas Dammen ja hänen lisäkseen yli 1300-pisteen on keilannut vasta kolme keilaajaa. Suoraan loppukilpailupaikkaan oikeuttava tulos on tällä hetkellä vain 1160, kun kilpailueriä on jäljellä vielä kymmenen kappaletta.

Seuraa pelejä Lanetalkin live scoringin kautta.

 

Kilpailun tuloksiin

 

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: SKL kuvituskuva